Harga Nokia 6 Android – Kami Tunjuk Harga Termurah!

Nokia merupakan satu jenama yang tidak asing lagi dalam arena smartphone di dunia. Ianya pernah mendominasi telefon satu masa dahulu dan kini, disebabkan oleh persaingan yang sengit daripada jenama-jenama telefon dari Korea, China dan juga Apple, ianya terlihat agak sedikit ketinggalan dibelakang. Kini, Nokia cuba membuat “comeback” dengan peranti sistem operasi Android. Disebabkan oleh itu, ramai yang mencari harga Nokia 6 yang merupakan salah satu peranti yang menggunakan kuasa Android.

Kali ini, kami ingin memberikan info penting kepada anda berkenaan dengan telefon ini, dimana anda boleh dapatkan harga yang terbaik untuk telefon anda dan yang paling penting sekali adalah, review berkenaan dengan telefon ini. Harap anda dapat buat penilaian dahulu sebelum membeli telefon ini.

Pilihan Yang Ada Untuk Peranti Pintar Ini

Pertama sekali tempat untuk anda dapatkan peranti ini. Untuk pengetahuan anda, tidak semua kedai telefon ada menjual produk Nokia ini terutama kalau anda ke shopping mall terdekat dengan rumah anda. Ianya masih boleh dikatakan sebagai satu peranti yang baru memasuki pasaran Malaysia. Kalau ada pun, kena ke kedai yang besar-besar seperti di Plaza Lowyatt dan sebagainya.

Kalau misalkata anda tinggal di Ipoh dan ingin ke plaza lowyatt semata-mata untuk dapatkan peranti ini kan boleh dikatakan sebagai membazir masa. Untuk cara yang lebih mudah dan cepat, kami lebih sarankan untuk anda cuba dapatkan secara online sahaja dulu. Pilihan di kedai online pun sangatlah berbaloi dan antara pilihan yang bagus untuk anda dapatkan pada harga yang terbaik dan mampu beli.

Apapun, untuk dapatkan di kedai online, berikut adalah antara pilihan yang anda boleh dapatkan;

1 Nak tengok Nokia 6 Terkini – KLIK Sini Untuk Info Lanjut

2 Pilihan Telefon Jenama Nokia ada di SINI

Lebih mudah pembelian secara online kerana anda hanya membuat pilihan berdasarkan kepada harga yang anda inginkan, dan kemudian, barangan yang anda beli terus sampai ke rumah. Menarik kan. Pilihan telefon pintar pun memang ada banyak dan yang lebih menarik adalah, ianya tidak terhad kepada Nokia sahaja, banyak lagi jenama lain yang anda boleh akses untuk pilihan telefon pintar berkualiti.

Antara jenama yang anda boleh fikirkan adalah jenama Asus ataupun Oppo. Ini adalah jenama yang bagus dan pada masa yang sama memberikan kualtii dan ketahana yang bagus.

Speasifikasi dan kelebihan Nokia 6

Apa kelebihan dan kekurangan Nokia 6 ini? Kelebihan adalah jenama Nokia dan sistem operasi Android yang digunakan. Kalau dari segi speasifikasi, memang anda boleh dapatkan peranti jenama lain pada harga lebih murah terutama daripada Xiaomi. Kalau tak percaya, boleh tengok jenama INI.

Kalau dari segi jenama, memang Nokia sangat dipercayai dan telah berada lama dalam pasaran Malaysia. Appaun, terpulang kepada anda, kalau anda mahukan model ini, memang tiada masalah untuk anda dapatkan di pasaran dan kalau anda mempunyai bajet yang lebih kecil, pun tiada masalah kerana ada banyak lagi pilihan yang ada.

Dari segi speasifikasi, ianya didatangkan dengan skrin 5.5 inch yang merupakan antara kebiasaan telefon pada masa kini. 3GB Ram dan 32GB memori adalah antara yang anda bakal dapat apabila menggunakan telefon ini.

Dari segi kamera pula, ianya mempunyai 20MP belakang dan 8MP depan dan merupakan telefon yang mempunyai kapasiti kamera yang baik. Sangat berbaloi untuk anda gunakan dalam mengambil gambar dan pelbagai aktiviti lainnya.

Inilah serba sedikit berkenaan dengan Nokia 6 yang ada di pasaran. Kalau anda mahukan telefon ini dan kena dengan bajet yang anda mahukan, memang digalakkan untuk anda dapatkan kerana kualiti dan jenama yang ada. Buat pilihan sekarang untuk telefon terbaik yang anda inginkan.

Harga Nokia 3 – Telefon Android Berkuasa Paling Berbaloi

Sekarang ini Nokia pun sudah menggunakan sistem operasi Android dan tidak seperti sebelumnya yang menggunakan sistem operasi windows. Nokia menawarkan beberapa pilihan sistem operasi Android dan antara yang menjadi pilihan adalah harga Nokia 3 yang menjadi tumpuan. Ianya adalah model permulaan untuk telefon daripada Nokia yang menawarkan speasifikasi yang baik dan kena dengan harganya.

Kali ini, kami akan memberikan review kami untuk produk ini dan dimana anda boleh pergi untuk dapatkan info lebih lanjut berkenaan dengan cara untuk mengetahui harga produk ini di pasaran. Juga beberapa tips dan cara untuk mendapatkan telefon ini pada harga yang terbaik dan mampu beli. Sebelum terlupa, anda juga boleh mendapatkan model lagenda 3310 daripada Nokia di SINI. Ianya adalah model yang basic dan berbaloi untuk anda cuba dapatkan.

Harga dan Speasifikasi

Tidak semua kedai ada menjual barangan ataupun jenama Nokia ini kerana ianya boleh dikatakan antara model yang baru sahaja memasuki pasaran Malaysia. Kalau jenama Samsung tu, memang ada banyak pilihan dan banyak kedai yang menjual produk ini, tetapi kalau Nokia, memang tidak semua kedai menjual produk ini.

Untuk itu, kalau anda nak tahu harga terkini Nokia 3 ini, antara pilihan yang ada adalah untuk anda lihat dan dapatkan secara online. Boleh survey beberapa pilihan daripada Nokia 3 ini di Lazada;

1 Pilihan Nokia 3 Terbaik – KLIK Sini Untuk Info Lanjut

2 Senarai Jenama Nok1a – SINI Anda Boleh Pilih Yang Terbaik

Banyak kan pilihan yang ada untuk anda survey. Selain daripada kesemua jenama ini, ada banyak lagi pilihan lain yang berbaloi yang anda boleh dapatkan pada harga terbaik dan mampu beli. Selain darpada jenama Nokia ini pun, banyak lagi jenama lain yang anda boleh dapat di Lazada. Buat pilihan yang terbaik dan kalau anda mahukan model permulaan dan Nokia 3 ini kena dengan bajet anda, apa salahnya untuk anda dapatkan, ianya memang berbaloi.

Speasifikasi Terbaik Nokia 3

Ianya merupakan satu model yang bagus dan kompetatif untuk anda dapatkan. Boleh dikatakan, ianya mempunyai jenama yang tersendiri dan memang Nokia ini terkenal dengan ketahanan telefon, ianya adalah jenama berkualiti dan terbaik yang anda boleh dapat.

Ianya didatangkan dengan screen 5 inch, merupakan skrin yang tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil, sedang-sedang dan sangat sesuai dengan trend masa kini. Ianya didatangkan dengan processor quad-core dengan RAM 2GB. Internal storage pula adalah 16GB dan anda masih boleh menambah kapasiti dalaman ini dengan memory card.

Dari segi bateri pula, ianya didatangkan dengan pilihan 2650mAh. Tidak terlalu besar dan tiada masalah kalau anda dapatkan power bank yang banyak terdapat di pasaran sekarang. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

Dari segi kapasiti kamera pula, ianya didatangkan dengan kapasiti kamera 10MP belakang dan 8MP depan. Memang sesuai untuk mereka yang mahukan kamera berkualiti dan berbaloi. Yang menjadi tarikan untuk model 3 ini adalah sistem operasi Android dan pada kami, ianya sangat berbaloi untuk anda cuba dapatkan. Jenama Nokia ini sendiri adalah antara faktor yang menjadi tarikan dan sangat berbaloi untuk anda dapatkan.

Kena Dengan Bajet Anda? Berbaloi

Akhir kata, kalau model ini memang kena dengan bajet anda, memang kami galakkan untuk anda cuba sendiri sama ada berbaloi atau sebaliknya. Kalau tak sesua, tiada masalah kerana ada banyak lagi pilihan lain yang berbaloi yang anda boleh lihat dan dapatkan. Sekali lagi, dimana nak beli Nokia 3 ini? Kami rekemen anda dapatkan secara online sahaja, mudah dan cepat dan yang penting sekali, ianya murah daripada sesetengah kedai.

4 Tempat Bayar Bil Celcom – Offline dan Online

Celcom merupakan antara jenama syarikat telekomunikasi yang terkemuka yang ada di Malaysia. Kali ini kami ingin memberika tips untuk anda bayar bil Celcom secara online. Sekarang ini mudah dan tempat bayar bil Celcom pun sudah ada banyak. Semuanya anda boleh lakukan secara online sahaja tanpa pergi ke tempat tempat tertentu seperti dahulu.

Tempat Membuat Bayaran Bil

Pembayaran Secara Offline

#1 Kalau nak buat pembayaran, ini adalah antara tempat yang anda boleh pergi. Pertama sekali adalah pejabat POS. Ya, anda boleh ke pejabat POS untuk membuat pelbagai pembayaran daripada bil Celcom, Air, Elektrik, Astro dan lain-lain lagi. Bil internet pun anda boleh membuat pembayaran di pejabat POS. Antara tempat yang anda boleh pergi untuk membuat pelbagai bayaran.

Perlu diingatkan yang pejabat POS memang sentiasa sesak dengan pengunjung untuk melakukan pelbagai urusan. Kalau ada cara lain untuk membuat pembayaran, adalah lebih baik untuk anda mengelak untuk datang ke pejabat POS ini. Apapun, terpulang kepada anda dan kalau memang anda mempunyai urusan di pejabat POS, memang boleh ke sini dan buat pembayaran untuk Celcom ini.

#2 Selain daripada pejabat POS, adalah anda ke pejabat Celcom sendiri. Memang ada Celcom centre ataupun pergi ke Autorised seller yang berdekatan. Biasa memang ada di shopping mall terdekat ini. Boleh ke sana dan buat pembayaran, ianya tidaklah susah, ini adalah antara alternatif untuk membuat pembayaran secara offline.

Pembayaran Secara Online

Kami lebih sarankan untuk anda lakukan semua aktiviti ini secara online sahaja kerana lebih berbaloi dan terbaik. Untuk pengetahuan anda, anda boleh membuat tambah nilai secara online di SINI. Kalau nak periksa baki akaun anda pun boleh anda lakukan di SINI. Sekarang ini mudah terutama dengan adanya internet dan pelbagai lagi kemudahan lain untuk memudahkan urusan anda dalam melakukan aktiviti harian.

#3 Untuk pembayaran Celcom, anda boleh lakukan dengan menggunakan perkhidmatan perbankan online. Antara yang anda boleh lakukan adalah dengan pergi register perbankan online dengan Maybank, CIMB, Bank Islam dan lain-lain lagi. Anda boleh membuat pambayaran bil anda dari situ, ini adalah cara yang paling kami rekemen untuk anda lakukan.

#4 Satu lagi cara adalah dengan membuat pembayaran dengan mendaftar akaun anda dengan Celcom. Dari situ, anda boleh lihat maklumat yang lebih detail daripada laman Celcom berkenaan dengan balance baki akaun anda, berapa data yang telah digunakan dan jumlah yang anda patut bayar. Memang menarik kan! Anda juga boleh membuat pambayaran dari situ dan ianya memang memudahkan anda, kami rekemen anda mendaftar dengan Celcom untuk melihat banyak perkara.

Ini adalah antara beberapa info yang anda perlu tahu berkenaan dengan cara untuk membuat pembayaran Celcom. Ada lagi cara lain dan ini adalah antara yang simple dan mudah dan harapnya, ianya memudahkan anda untuk melakukan banyak perkara.

Cek Baki Celcom Mudah Dalam 5 Minit

Kali ini kami nak berikan cara untuk anda cek baki Celcom yang ada pada akaun anda, Khususnya yang menggunakan Prepaid. Celcom merupakan satu jenama syarikat telekomunikasi yang merupakan antara yang terbesar di Malaysia dan merupakan syarikat yang mempunyai banyak cawangan di luar negara. Pakej yang ditawarkan oleh Celcom ini pun memang menarik, walaupun telah lama berada di Malaysia, ianya tetap menjadi pilihan rakyat Malaysia sehingga kini.

Nak semak baki Celcom tidak susah dan tidak memerlukan banyak kerenah. Walaupun anda menggunakan postpaid, pun boleh menggunakan tips yang ini. Memang tiada masalah dan berikut adalah antara tips yang kami ingin kongsikan kepada anda.

Semak Baki Akaun

#1 Pengguna Prepaid

Kalau anda menggunakan prepaid dan seringkali topup akaun anda menggunakan pelbagai cara, lebih mudah untuk lihat baki dalam akaun anda. Caranya mudah sahaja, boleh ikut langkah-langkah di bawah;

-Dail *124# – Balance Check
-Dail *111# – Balance Check plus Recharging

Mudah kan?

Kalau untuk pengguna Postpaid pula, berikut adalah cara yang anda boleh ikut;

Dial *118#
#2 for Myaccount – Select send
#1 for CHECK BILL – Select DONE
If successful u will receive message : U bill is succesfully delivered.

Ini adalah antara cara mudah untuk lihat baki dalam akaun anda. Kalau anda nak tahu macam mana nak tambah nilai dengan jimat dan cepat, boleh tengok di SINI. Antara cara yang cepat untuk anda menambah nilai ataupun topup telefon anda. Lebih menarik, dengan cara ini, anda boleh menambah nilai bukan sahaja kalau anda menggunakan Celcom, kalau anda menggunakan syarikat lain seperti Umobile pun tiada masalah untuk tambah nilai menggunakan cara ini.

#2 Dafar Dengan Celcom

Cara ini lebih kepada pengguna postpaid, iaitu anda membuka akaun terus dengan Celcom untuk melihat sama ada anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat terkini berkenaan dengan no akaun anda. Boleh ke laman ini dan terus mendaftar dengan pihak syarikat ini dan anda boleh melihat pelbagai aktiviti dan info. Antaranya adalah data, bayaran dan lain-lain. Boleh ke SINI untuk mendapatkan info yang lebih baik;

Mudahkan nak cek balance dalam akaun Celcom anda? Boleh aplikasikan dan kalau berbaloi, boleh share kepada rakan-rakan yang lain.

Pakej Internet dan Smartphone Terbaik

Celcom memang menawarkan pakej internet yang menarik dan boleh dikatakan antara yang terbaik di Malaysia. Ianya boleh dikatakan antara pakej yang berbaloi untuk anda langgan terutama banyak pakej yang terkini memberikan penjimatan data yang sangat berbaloi. Untuk itu, memang anda perlukan data yang menarik untuk telefon anda.

Kali ini kami lebih menggalakkan anda mendapatkan pakej telefon yang bagus-bagus kerana sekarang ini sudah ada banyak pilihan telefon berkualiti pada harga yang sangat murah. Terutama sekarang ini ada banyak jenama dan pilihan model telefon yang bagus pada harga mampu beli dan mampu dimiliki. Tak percaya? Boleh tengok model Asus ini yang pada saya adalah antara pilihan yang kami rekemen kepada anda. Selain daripada model Asus ini, masih banyak lagi model lain yang berbaloi bergantung kepada bajet anda, kalau anda mempunyai bajet yang kecil pun tiada masalah untuk mendapatkan telefon berkualiti pada harga mampu beli.

Ini adalah antara cara untuk semak baki dalam akaun anda. Boleh ikut langkah demi langkah untuk semak dan tambah nilai baki akaun anda.

Harga Bateri Iphone 6 – Nak Tukar Atau Beli Je Baru?

Iphone merupakan satu peranti pintar yang menjadi kegilaan pada masa kini. Ianya terkenal kerana kualiti yang diberikan dan pada masa yang sama, reka bentuk dan ketahanan yang baik adalah antara faktor iphone ini meningkat naik dari masa ke semasa. Pihak Apple juga terus dari masa ke semasa mengeluarkan model terbaru dan salah satu yang menjadi hangat pada suatu ketika dahulu adalah iphone 6. Sudah bertahun iPhone 6 dikeluarkan dan antara yang menjadi masalah adalah untuk mengetahui harga bateri iphone 6 ini.

Kalau mengalami masalah dengan bateri iphone ini, cara terbaik adalah dengan tukar bateri iphone 6 ini dengan yang baru. Ini adalah cara yang termudah dan tercepat dan untuk itu, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk pergi ke kedai-kedai telefon berdekatan. Selain daripada itu juga, kami akan tunjukkan cara lain sebagai alternatif untuk tukar bateri iphone 6 ini di pasaran. Ianya mudah dan tidak memakan belanja yang besar.

Cara Menukar Bateri Terbaik

#1 Tukar Dengan Yang Baru

Tukar bateri baru adalah antara alternatif terbaik? Betul ke? Mungkin ya dan mungkin tidak. Kalau nak ikutkan, ada lagi keluaran terbaru selain daripada iphone 6 ini yang lebih berbaloi untuk anda beli. Lagipun, banyak lagi pilihan telefon murah yang menggunakan Android yang anda boleh pilih berdasarkan kepada speasifikasi dan harga yang tidak jauh beza banyak dengan kalau anda menukar bateri model Apple ini.

Kalau anda tetap ingin menukar bateri yang ada, pilihan yang ada adalah dengan mendapatkan ataupun servis di kedai-kedai telefon berdekatan. Bergantung sama ada mereka mempunyai spare parts untuk iphone 6 ini ataupun sebaliknya. Tidak semua kedai mempunyai spare part ataupun alat ganti untuk peranti ini.

#2 Beli Telefon Baru

Ini yang paling kami rekemen kepada anda untuk menukar telefon baru sahaja kalau anda mempunyai masalah dengan bateri. Banyak pilihan telefon yang murah-murah sekarang ini bergantung kepada harga dan speasifikasi yang anda mahukan. Lagilah dengan lambakan jenama-jenama dari China seperti Oppo dan Xiaomi ini menyebabkan pilihan untuk pengguna bertambah banyak dari hari ke hari.

Kalau nak model yang premium pun tiada masalah kerana ada sahaja model premium antaranya adalah Huawei P10 ataupun Samsung Galaxy S8 yang pada kami antara telefon Android terbaik buat masa ini. Anda pilih dan buat keputusan sendiri yang mana yang berbaloi dan terbaik.

#3 Beli Iphone Terkini

Kalau anda merupakan peminat tegar jenama iPhone, memang lebih baik untuk mendapatkan iPhone daripada Android. Memang ada perbezaan antara kedua-dua jenama ini di pasaran sekarang. Kalau anda merupakan pengguna tegar barangan Apple, adalah lebih baik untuk anda dapatkan sahaja jenama ini terutama telefon terkini Apple ini.

Tanda-Tanda Sudah Tiba Masa Untuk Tukar Bateri Baru

Ini adalah antara tanda yang anda perlu menukar bateri yang baru;

1 Cas cepat penuh tapi bila guna cepat habis
2 Bateri gelembung
3 Sangat cepat panas

Ini adalah antara tanda-tanda awal yang anda perlu menukat yang baru. Apapun, kalau anda mempunyai tanda-tanda ini, yang kami rekemen di atas adalah antara pilihan yang anda boleh ambil dan pilihlah yang mana yang terbaik untuk anda.

Harga Bateri Iphone 5 – Beli Baru Atau Repair?

Anda merupakan seorang pengguna Iphone 5 dan merancang untuk menukar bateri kerana mempunyai masah dengan telefon anda? Iphone 5 meruapakan versi yang agak lama yang ada di pasaran dan merupakan antara telefon terbaik pada masanya. Kini, dengan kecanggihan teknologi yang ada, banyak pilihan yang ada sebagai alternatif kepada harga bateri iphone 5 ini.

Kali ini, kami ingin memberikan kepada anda beberapa alternatif terbaik dan berbaloi berkenaan dengan peranti popular dari Apple ini. Mungkin ada akan bertanya, antara Apple dan Android, mana lebih baik? Ianya bergantung, tetapi, kalau nak pilihan yang lebih murah dan berbaloi, memang android adalah yang kami rekemen untuk anda dapatkan.

Tanda-Tanda Awal Perlu Tukar Bateri

Berikut adalah antara tanda-tanda yang sering terjadi kalau sudah tiba masanya untuk menukar peranti yang baru. Antaranya adalah, ianya cepat panas dan apabila cas pun, bahagian bateri cepat sangat panas. Petanda lain adalah, bahagian bateri anda sudah gelembung menyebabkan bateri sudah tidak dapat berfungsi cepat baik. Walaupun dah cas penuh tetapi cepat sahaja habis walaupun guna tak sampai satu jam, kalau tanda-tanda ini jadi, memang sudah tiba masanya untuk tukar bateri yang baru, Atau antara pilihan yang lebih baik daripada tukar bateri adalah, tukar talifon terus.

Apa Nak Buat Bila Gejala ini Berlaku?

#1 Cari Kedai Telefon Berdekatan Dan Betulkan

Ini adalah cara yang biasa dilakukan iaitu cari kedai betulkan telefon berdekatan untuk betulkan ataupun tukar telefon yang baru. Bergantung kepada stok yang ada dan spare parts, sama ada ianya dapat dibetulkan ataupun sebaliknya. Saya pasti, memang akan ada kedai telefon yang berdekatan dengan rumah anda.

#2 Telefon Baru

Ini adalah antara cara lain untuk anda dapatkan telefon ini di pasaran. Antara pilihan telefon baru adalah Android ataupun Iphone, yang mana yang berbaloi? Kalau anda merupakan seorang pengguna tegar iPhone, memang iPhone adalah antara pilihan yang terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Apapun, sekarang ini memang banyak pilihan telefon baru pada harga yang terbaik dan sangat berbaloi daripada pelbagai jenama yang ada.

Hadirnya jenama dari China khususnya merancakkan lagi perang harga pelbagai jenama telefon yang ada di pasaran pada hari ini. Jenama-jenama ini memberikan pelbagai pilihan telefon berkuasa pada harga yang mampu beli antaranya adalah Xiaomi, Lenovo dan lain-lain lagi. Ini adalah antara jenama Android yang anda boleh pilih yang ada di Malaysia.

#3 Khusus Untuk Pengguna Tegar Iphone

Kalau anda memang inginkan iPhone dan tidak ingin menukar kepada jenama lain yang ada di pasaran, tidak perlu risau kerana sekarang ini banyak deal-deal terbaik untuk jenama iPhone ini. Antara yang anda boleh dapatkan adalah model Iphone 6 dan iPhone 7 yang sedang hangat di pasaran. Walaupun muncul model-model baru, model lama tetap mendapat perhatian dan masih ramai yang inginkan model yang lama ini kerana iPhone ini memang terkenal sebagai telefon berkualiti dan tahan lasak. Kalau nak kualiti tu, memang iPhone adalah antara pilihan yang ana.

Apapun, inilah 3 cara ataupun alternatif lain kalau anda mahukan bateri iPhone 5 ini di pasaran dan cara untuk betulkan. Apapun, kami tetap sarankan untuk anda dapatkan model terkini yang lebih stabil dan bagus. Kalau takutkan harga, jangan risau kerana anda boleh dapatkan banyak lagi pilihan Android yang ada pada harga terbaik dan mampu beli.

3 Cara Share Kredit Digi – No 1 Paling Simple

Kami tahu ramai di sini yang menggunakan Digi sebagai salah satu syarikat telekomunikasi yang baik dan berkualiti. Sekarang ini di Malaysia, memang tidak dinafikan, terdapat banyak syarikat telekomunikasi untuk kemudahakan anda, apapun, terus kepada topik pada kali ini adalah cara share kredit digi daripada sender kepada penerima.

Sebenarnya ada 2 cara untuk lakukan. Tidaklah susah dan ianya pun tidak memerlukan masa yang lama untuk anda buat. Kredit yang anda transfer itu akan terus masuk ke dalam akaun telefon orang yang anda ingin masukkan.

Cara Share Pertama

Cara ini kami ada terang secara panjang lebar di SINI. Ianya adalah dengan anda pergi ke laman yang kami cadangkan dan masukkan no talifon orang yang anda mahukan transper kredit dan akan terus masuk dalam akaun penerima. Mudah dan cepat serta tidak memakan masa yang lama. Boleh tengok dahulu adalah cara ini yang anda cari ataupun anda lebih mahukan cara yang satu lagi.

Cara kedua adalah dengan mengikut instrustion yang ada di bawah ini;

1: Tekan *128#, then tekan Call.
2: Then, select My Account
3: Select Talktime Service
4: Pilih 1 untuk Talktime Transfer,
5: Then, pilih Transfer option
6: masukan Nombor Telefon Digi, that you wish to send Prepaid credit
7: Lastly select CALL/SEND

Untuk cara ini, setiap kali transfer, anda akan dikenakan cas. Kalau transfer kepada orang, akan dikenakan RM0.5, kalau penerima pun akan dikenakan cas. Untuk penerima, casnya adalah sebanyak RM0.25 sahaja. Berbaloi ataupun tidak itu terpulang kepada anda, pada kami, lebih baik buat topup sahaja kerana ada banyak cara untuk tambah nilai daripada RM5 kepada jumlah yang anda mahukan. Pilih yang mana yang berbaloi.

Ini adalah cara yang lebih mudah dan diharap anda dapat menggunakan cara ini untuk transfer kredit anda ke nombor yang anda mahukan. Mahu pilihan yang lebih berbaloi dan terbaik? Inilah antara cara yang anda perlu lakukan.

Smartphone Berkualiti Untuk Pelan Data Digi

Selain daripada itu juga, memang sekarang ini Digi memberikan pilihan pelan data yang berkualiti berbanding dengan pesaing lain. Andaikata kalau anda memerlukan data yang berkualiti, adalah disarankan untuk anda dapatkan beberapa pilihan smarpthone yang lebih berbaloi dan berkuasa. Sekarang ini pun ada terlalu banyak pilihan smartphone yang anda boleh dapatkan pada harga yang murah dan berbaloi. Boleh tengok beberapa pilihan yang ada untuk anda pilih dan dapatkan. Kami rekemen jenama Oppo ini sebagai salah satu pilihan yang berbaloi dan terbaik yang anda boleh dapatkan.

Apapun, inialh antara tips dan cara untuk share kredit kepada mereka yang menggunakan Digi. Memang mudah dan kalau anda rasa yang tambah nilai lebih berbaloi dan mudah, boleh teruskan dengan tambah nilai. Pilihan ditangan anda.

Cara Cek Baki Umobile – 2 Cara Mudah Ini Dapat Bantu Anda

Umobile merupakan salah satu daripada syarikat telekomunikasi yang mempunyai reputasi yang baik di Malaysia. Sekarang ini, ada banyak syarikat telekomunikasi yang baik dan mereka memang saling berlumba untuk mendapatkan pelanggan. Kali ini, kami nak berikan kepada anda cara cek baki Umobile dan tips untuk share kredit Umobile.

Selain daripada itu juga, jemput untuk lihat artikel kami berkaitan dengan cara topup umobile anda di SINI. Dari situ, anda boleh mendapat beberapa cara mudah untuk menambah nilai untuk prepaid Umobile.

Semak Baki Umobile Anda Sekarang

Kalau anda menggunakan prepaid, tiada masalah untuk membuat semakan baki yang ada pada prepaid anda tersebut. Berikut adalah kod yang anda perlu dail kalau anda menggunakan Umobile. *118*8#.

Dengan kod ini, anda boleh terus dapat tahu berapa baki kredit anda. Memang mudah dan cepat dan tidak memerlukan masa yang terlalu lama pun. Dari situ juga, anda boleh lihat berapa baki kredit internet yang anda ada. Dari situ anda sudah boleh merancang samaada untuk tambah nilai ataupun tidak.

Setakat artikel ini ditulis, Umobile memberikan percuma 1GB data internet setiap kali anda mengekalkan tarikh tambah nilai kredit anda. Mungkin akan ada lagi pakej yang menarik daripada syarikat telco ini pada masa akan datang.

Cara Nak Share Kredit Umobile

Nak share kredit pun tak susah, ya tak susah. Anda ikut arahan apabila menekan *118# dan tekan dial. Boleh ikut arahan yang diberikan dan anda akan mendapat cara untuk menambah nilai. Ianya boleh dilakukan dan selamat mencuba.

Daripada LAMAN INI juga anda boleh share kredit ataupun tambah nilai bagi pihak orang lain. Masukkan nombor anda sendiri ataupun nombor orang yang ingin anda tambahkan nilai dan terus membuat pembayaran. Nak buat pembayaran pun sekarang ini tidaklah terlalu susah kerana anda mempunyai banyak pilihan untuk membuat pembayaran. Daripada kad kredit kepada perbankan online. Ianya memang memudahkan anda untuk share ataupun topup sendiri.

Yang tidak berapa menarik berkenaan dengan Umobile ini pula adalah, ianya tidak membenarkan untuk tambah tarikh aktif kredit anda. Setakat pengalaman saya menggunakan Umobile ini, memang tidak dapat nak tambah ataupun panjangkan tarikh aktif untuk telefon ini. Yang anda perlu lakukan adalah untuk sentiasa tambah nilai setiap bulan agar tarikh aktif terus berkekalan.

Pilihan Gadjet Berkualiti

Disebabkan oleh promosi yang berterusan daripada syarikat ini, memang perlu untuk anda upgrade telefon anda dengan yang lebih terkini dan terbaru. Sekarang pun sudah ada banyak pilihan smartphone dan telefon yang berkualiti dan bagus yang ada di pasaran untuk anda pilih. Antara pilihan yang ada adalah Huawei yang merupakan antara pilihan smarpthone yang berkualiti dan harganya pun memang berbaloi untuk anda dapatkan.

Kalau misalkata telefon anda perlukan upgrade ataupun sudah lama, kami sarankan untuk anda lihat apa yang Huawei sarankan kepada anda. Memang antara pilihan yang baik untuk lihat sendiri.

Apapun, ini adalah antara beberapa cara mudah untuk periksa baki Umobile anda. Ianya tidaklah sesusah yang anda mahukan. Cara yang mudah dan terbaik untuk anda pilih.

3 Cara Topup Umobile Mudah dan Pantas

Kali ini kami nak tunjukkan beberapa cara topup umobile dengan mudah dan pantas. Daripada cara yang ada ini, akan lebih mudahlah untuk anda menambah nilai kreadit dalam akaun prepaid Umobile anda. Bukan setakat Umobile, untuk syarikat telekomunikasi lain seperti Celcom, Maxis dan Digi pun anda boleh lakukan dengan mudah dan pantas.

Seiiring dengan perkembangan teknologi, memang banyak perkara yang sudah menjadi lebih mudah dan cepat. Antaranya adalah berkenaan dengan cara tambah nilai prabayar telefon anda. Tidak semestinya kena ke kedai seperti 7Eleven, anda boleh lakukan di rumah dengan internet.

Huawei at Mobile World Congress 2015 Barcelona

Cara Tambah Nilai Mudah Dan Cepat

Kami terus kepada apa yang anda cari. Kami berikan 4 cara dan yang sesuai dengan apa yang anda mahukan. Daripada 4 cara ini, anda tentukan yang mana yang paling sesuai dengan anda.

#1 Topup di Lazada, Cepat dan Murah

Yang ini paling cepat dan pantas dan merupakan cara yang paling kami rekemen untuk anda cuba sendiri. Caranya mudah sahaja, pergi ke Laman INI dan kemudian pilih telco dan masukkan nombor anda. Lepas itu buat pembayaran. Untuk pembayaran pula ada banyak pilihan yang ada antaranya menggunakan kad kreadit, perbankan online, paypal dan lain-lain lagi. Kalau anda mahukan cara yang mudah dan cepat, ini adalah antara yang paling kami rekemen untuk anda gunakan.

#2 Beli Daripada Penjual di Lazada

Cara kedua pun lazada juga. Ianya adalah dengan anda membeli dengan penjual yang menjual sendiri di Lazada. Nak tahu lebih lanjut anda boleh ke SINI. Penjual yang menjual ini kadangkala memberikan diskaun beberapa ringgit kepada pembeli dalam bentuk yang pelbagai. Apapun, anda lihat dahulu yang mana yang paling sesuai dengan anda sama ada cara yang pertama ataupun cara yang kedua. Kedua-dua adalah antara pilihan yang baik dan berkualiti.

#3 7Eleven

Yang ini adalah cara lama dan tidak memerlukan usaha. Saya sering gunakan cara ini untuk tambah nilai pada masa dahulu dan kadangkala, sekarang pun tetap gunakan cara yang sama. Pergi sahaja ke 7Eleven dan mintak kepada jurujual untuk topup umobile. Memang jurujual akan berikan berdasarkan kepada nilai yang anda minta. Kalau anda mahukan RM10, memang itulah nilai yang akan diberikan kepada anda dan apa yang anda dapat.

Kalau dah dapat no pin ini, anda boleh lihat dibahagian belakang kertas resit tersbut. Masukkan nombor berikut *138*[14 DIGIT NO]#. Kalau anda ikut susunan ini, memang mudahlah utnuk menambah nilai. Ini adalah antara langkah yang baik dan cepat untuk menambah nilai. Tetapi kalau anda malas nak ke 7Eleven, pergi ke Lazada pun adalah antara langkah yang cepat yang anda boleh buat.

Pilihan Smartphone Berkualiti

Alang-alang dah nak cari cara tambah nilai daripada Umobile ini, boleh juga tengok deal-deal yang baik dan bagus untuk smarphone berkualtii dan terbaik. Sekarang ini ada banyak pilihan smartphone yang bagus-bagus yang anda boleh dapatkan pada harga yang sangat berbaloi. Boleh tengok Xiaomi INI adalah antara pilhan yang bagus kalau anda mencari telefon yang mempunyai speasifikasi yang bagus tetapi, harganya yang murah.

Selain daripada Xiaomi, banyak lagi pilihan lain yang anda boleh dapatkan terutama pilihan yang High End yang berkualiti. Apapun, terpulang kepada anda berdasarkan kepada bajet yang anda ada.

Tambah Nilai Mudah Sekarang Ini

Sekarang ini, kalau nak tambah nilai tidaklah sesusah suatu masa dahulu. Semunya jadi mudah dengan adanya internet dan untuk itu, anda buatlah pilihan yang mana yang terbaik.

Cara Nak Top Up Digi – Mudah Dan Pantas

Sekarang ini memang sudah ada banyak perang harga dan pakej daripada pengendali syarikat telekomunikasi. Masing-masing menawarkan pakej yang menarik dan sekarnag ini yang terbaru adalah pelan data untuk telekomunikasi. Digi pun salah satu syarikat yang memberikan banyak pelan-pelan terbaru dan kali ini, kami nak berikan kepada anda cara nak top up digi.

Selain daripada topup, anda juga boleh tengok pakej dan balance kreadit anda terutama kalau anda menggunakan prepaid. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk anda dan memberikan penjimatan yang sangat berbaloi. Apapun terpulang kepada anda dan saya memang suka gunakan cara ini untuk topup.

Tambah Nilai Digi

Sekarang ini nak tambah nilai tidak susah kerana ada bermacam cara yang anda boleh gunakan untuk tambah nilai. Bukan setakat telekomunikasi, nak tambah nilai untuk touch n go pun anda boleh lakukan secara online. Apapun, khusus untuk Digi, selain daripada anda menggunakan 7Eleven, terutama kalau anda malas nak ke sana, cara yang lebih mudah dan cepat adalah dengan menggunakan laman web secara online.

Yang paling mudah adalah degan Lazada. Lazada memberikan pilihan yang baik untuk tambah nilai Digi. Juga yang lebih menarik adalah, tidak hanya Digi, selain daripada telco ini pun ada bermacam pilihan yang anda ada untuk tambah nilai. Nak tahu lebih lanjut berkenaan dengan topup ini, boleh ke SINI untuk mendapatkan maklumat lanjut;

1 KLIK SINI Untuk Top Up Pilihan Yang Anda Mahukan – Terbaik dan Jimat

Banyak pilihan yang anda ada dan topup lah mengikut kesesuaian yang anda mahukan. Pilihlah deal yang berbaloi dan terbaik.

Cara Untuk Periksa Baki Digi

Sekarang ini tidak susak untuk tahu baki balance Digi juga baki kuota internet yang anda ada. Kalau dahulu, kena isi code dan tekan call untuk semak baki. Sekarang ini lebih mudah dan cepat dengan menggunakan aplikasi daripada Digi. Dengan menggunakan aplikasi daripada MyDigi ini, anda boleh melakukan pelbagai perkara semua dalam satu aplikasi sahaja.

Mudah dan cepat tanpa ada sebarang isu. Tapi kalau anda lagi sukakan cara lama pun tidak mengapa. Boleh tekan *128# dan dail. Anda boleh dapat apa yang anda mahukan.

Pilihan Terbaik Untuk Internet Murah

Sekarang ini penggunan internet amat berkaitan dengan telefon. Banyak pilihan data yang ada sekarang ini yang anda boleh gunakan untuk pilihan data terbaik. Boleh tengok di SINI untuk data terbaik yang anda boleh dapatkan. Buat pilihan anda berdasarkan kepada harga dan speasifikasi yang anda inginkan.

Pilihan Tablet Murah

Sekarang ini pun sudah banyak yang menggunakan kreadit daripada Digi untuk penggunaan tablet anda. Ramai ibu bapa yang mahukan kreadit internet terbaik untuk tablet mereka dan untuk itu, Digi adalah antara pilihan yang baik untuk anda fikirkan. Untuk tablet pula, anda pilihan ada adalah anda boleh ke sini dan lihat pilihan terbaik yang kami senaraikan khusus untuk anda.

Apapun, untuk topup Digi, pilihan di Lazada adalah antara yang terbaik yang anda boleh dapatkan pada harga yang anda mahukan. Juga pelbagai barangan lain pada harga terbaik dan murah. Kami ulangi caranya, pertama sekali pergi ke Lazada ataupun link yang kami berikan di atas. Lepas tu pilih berapa nilai yang anda mahukan, sama ada RM30, RM10 ataupun RM50. Berdasarkan kepada arahan yang diberikan di laman jualan, anda boleh terus membuat pembelian dan nilai tambah nilai akan dihantar ke telefon anda. Mudah dan cepat.