57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Cara Nak Top Up Maxis – Langkah Mudah Dan Jimat

Kali ini kami nak berikan tips dan cara nak top up Maxis. Maxis merupakan salah satu daripada jenama Telco yang terkenal yang ada di Malaysia. Sekarang pun ramai yang menggunakan Maxis untuk telefon mereka. Apapun kali ini, kami akan tunjukkan cara nak topup Maxis kalau anda menggunakan prepaid tersebut.

Caranya mudah sahaja dan tidak terhad kepada Maxis, anda juga boleh melakukan perkara yang sama dengan syarikat telekomunikasi yang lain. Yang penting ianya memudahkan anda kerana anda hanya membuat segala urusan secara online sahaja. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk memeudahkan anda dan pada masa yang sama, mendapat sedikit penjimatan yang berbaloi.

Cara Untuk TopUp Secara Online

Nak tambah nilai Maxis ini tidaklah terlalu susah kerana apa yang anda perlukan adalah akses kepada internet. Memang kalau biasa untuk topup di kedai 7Eleven tu pun salah satu cara, tetapi, kalau anda nak lebih mudah, kenapa tidak lakukan sahaja di Lazada. Ya, selain daripada gadjet dan alatan elektrik, anda juga boleh membuat ataupun menambah nilai dengan mudah dan cepat.

Kalau untuk Maxis, berikut adalah antara beberapa pilihan yang ada berdasarkan kepada jumlah yang anda mahukan. Anda boleh membuat tambah nilai daripada RM10, RM20 sehinggalah kepada RM100. Bergantung kepada bajet yang anda ada. Mudah dan cepat, terus masuk ke akaun anda.

Nak tahu apa yang kami maksudkan, berikut adalah antara beberapa pilihan yang ada untuk tambah nilai;

1 Boleh tengok sini Untuk Tips Tambah Nilai Termurah dan TerbaikĀ 

Daripada pilihan ini, anda boleh tentukan yang mana yang bersesuaian dengan apa yang adna mahukan. Dari situ, anda dapat yang mana yang berbaloi ataupun sebaliknya.

Tambah Nilai Mudah

Sekarang ini ramai yang menggunakan prepaid Maxis untuk telefon kedua ataupun untuk tablet mereka. Ianya lebih murah dan berbaloi, apapun, kalau anda mahukan untuk telefon anda sendiri pun tiada masalah juga kerana ianya pun masih lagi berbaloi. Tetapi, kalau anda berniat untuk menambah nilai untuk pilihan tablet anda, tiada masalah yang ada.

Daripada pilihan tersebut, anda boleh memilih yang mana yang terbaik, lagipun sekarang ini sudah ada banyak pilihan tablet berkualiti daripada pelbagai jenama. Untuk ipad pun anda boleh dapat pada harga yang murah-murah. Taklah sampai dapat Top Up Maxis Percuma, tetapi bolehlah memudahkan anda dan berjimat sedikit.

Cara Semak Baki Maxis

Mungkin ramai yang bertanya tentang cara nak buat semakan baki kalau anda menggunakan Maxis. Nak buat semakan baki ini tidak susah, caranya mudah saja. Cara pertama adalah dengan menggunakan app mudah. Daripada app tersebut memang anda boleh membuat semakan baki anda termasuklah baki internet anda.

Cara kedua adalah dengan dial *100#. Dari situ anda sudah mendapat tahu berapa tambah nilai yang anda mahukan. Mudah bukan sekarang ini.

Step By Step

Langkah demi langkah tidaklah sukar. Pertama anda pergi ke laman Lazada dan search maxis top up. Ataupun pergi ke laman yang telah sami senaraikan di atas ini. Dari situ anda boleh memilih yang mana yuang anda mahukan. Selepas itu pun mudah, lepas anda buat pilihan berdasarkan kepada jenis yang anda mahukan, anda boleh ikut arahan dan buat pembayaran. Dari situ, anda akan mendapat tambah nilai anda berdasarkan nilai yang anda bayar. Memang berbaloi dan memudahkan anda. Dapat jimat minyak untuk pergi ke 7Eleven.

Leave a Reply