57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

3 Cara Topup Umobile Mudah dan Pantas

Kali ini kami nak tunjukkan beberapa cara topup umobile dengan mudah dan pantas. Daripada cara yang ada ini, akan lebih mudahlah untuk anda menambah nilai kreadit dalam akaun prepaid Umobile anda. Bukan setakat Umobile, untuk syarikat telekomunikasi lain seperti Celcom, Maxis dan Digi pun anda boleh lakukan dengan mudah dan pantas.

Seiiring dengan perkembangan teknologi, memang banyak perkara yang sudah menjadi lebih mudah dan cepat. Antaranya adalah berkenaan dengan cara tambah nilai prabayar telefon anda. Tidak semestinya kena ke kedai seperti 7Eleven, anda boleh lakukan di rumah dengan internet.

Huawei at Mobile World Congress 2015 Barcelona

Cara Tambah Nilai Mudah Dan Cepat

Kami terus kepada apa yang anda cari. Kami berikan 4 cara dan yang sesuai dengan apa yang anda mahukan. Daripada 4 cara ini, anda tentukan yang mana yang paling sesuai dengan anda.

#1 Topup di Lazada, Cepat dan Murah

Yang ini paling cepat dan pantas dan merupakan cara yang paling kami rekemen untuk anda cuba sendiri. Caranya mudah sahaja, pergi ke Laman INI dan kemudian pilih telco dan masukkan nombor anda. Lepas itu buat pembayaran. Untuk pembayaran pula ada banyak pilihan yang ada antaranya menggunakan kad kreadit, perbankan online, paypal dan lain-lain lagi. Kalau anda mahukan cara yang mudah dan cepat, ini adalah antara yang paling kami rekemen untuk anda gunakan.

#2 Beli Daripada Penjual di Lazada

Cara kedua pun lazada juga. Ianya adalah dengan anda membeli dengan penjual yang menjual sendiri di Lazada. Nak tahu lebih lanjut anda boleh ke SINI. Penjual yang menjual ini kadangkala memberikan diskaun beberapa ringgit kepada pembeli dalam bentuk yang pelbagai. Apapun, anda lihat dahulu yang mana yang paling sesuai dengan anda sama ada cara yang pertama ataupun cara yang kedua. Kedua-dua adalah antara pilihan yang baik dan berkualiti.

#3 7Eleven

Yang ini adalah cara lama dan tidak memerlukan usaha. Saya sering gunakan cara ini untuk tambah nilai pada masa dahulu dan kadangkala, sekarang pun tetap gunakan cara yang sama. Pergi sahaja ke 7Eleven dan mintak kepada jurujual untuk topup umobile. Memang jurujual akan berikan berdasarkan kepada nilai yang anda minta. Kalau anda mahukan RM10, memang itulah nilai yang akan diberikan kepada anda dan apa yang anda dapat.

Kalau dah dapat no pin ini, anda boleh lihat dibahagian belakang kertas resit tersbut. Masukkan nombor berikut *138*[14 DIGIT NO]#. Kalau anda ikut susunan ini, memang mudahlah utnuk menambah nilai. Ini adalah antara langkah yang baik dan cepat untuk menambah nilai. Tetapi kalau anda malas nak ke 7Eleven, pergi ke Lazada pun adalah antara langkah yang cepat yang anda boleh buat.

Pilihan Smartphone Berkualiti

Alang-alang dah nak cari cara tambah nilai daripada Umobile ini, boleh juga tengok deal-deal yang baik dan bagus untuk smarphone berkualtii dan terbaik. Sekarang ini ada banyak pilihan smartphone yang bagus-bagus yang anda boleh dapatkan pada harga yang sangat berbaloi. Boleh tengok Xiaomi INI adalah antara pilhan yang bagus kalau anda mencari telefon yang mempunyai speasifikasi yang bagus tetapi, harganya yang murah.

Selain daripada Xiaomi, banyak lagi pilihan lain yang anda boleh dapatkan terutama pilihan yang High End yang berkualiti. Apapun, terpulang kepada anda berdasarkan kepada bajet yang anda ada.

Tambah Nilai Mudah Sekarang Ini

Sekarang ini, kalau nak tambah nilai tidaklah sesusah suatu masa dahulu. Semunya jadi mudah dengan adanya internet dan untuk itu, anda buatlah pilihan yang mana yang terbaik.

Leave a Reply