57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

4 Pilihan Terbaik Drone Murah Malaysia

Berapa harga drone murah Malaysia? Kalau anda sedang mencari drone atau quadcopter ini untuk pelbagai tujuan anda, tentu anda sedang mencari berapa harga terkini di pasaran. Sebenarnya, ianya bergantung kepada speasifikasi dan jenama yang anda inginkan.

Untuk memudahkan anda membuat survey berkenaan dengan drone yang anda inginkan, pada kali ini kami akan membawakan beberapa pilihan yang murah dan terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Juga, tempat terbaik yang anda boleh dapatkan alat ini pada harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran. Barulah pembelian anda satu pembelian yang berbaloi dan terbaik.

Pilihan Drone Yang Ada di Malaysia

Sebelum kami pergi ke perkara-perkara penting yang anda perlu tahu berkenaan dengan alat ini, apa yang penting juga adalah pilihan yang anda boleh dapatkan di pasaran. Nak tahu apa pilihan terbaik yang kami rekemen untuk dapatkan yang murah dengan harga terbaik di Malaysia?

1 DJI Phantom 3 Quadcopter – Drone Terbaik Untuk Pelbagai Aksi – KLIK Untuk Harga Terkini

2 DJI Phantom 3 Standard Version – Alternatif Murah – KLIK Untuk Info dan harga Terkini

3 RC Quadcopter – Alternatif Berkualiti dan Terbaik

4 Terbaik Dengan Pilihan dan Harga Bajet – KLIK Untuk Info

Ini adalah senarai 4 senarai pilihan yang terbaik yang anda boleh dapatkan di Lazada. Memang banyak pilihan lain yang ada di Lazada, ianya memberikan anda lebih banyak pilihan terutama kalau anda sudah ada speasifik bajet untuk quadcopter yang anda inginkan. Lazada boleh dikatakan sebagai kedai jual alatan terbang tanpa pemandu ini di Malaysia yang menawarkan pelbagai pilihan pada harga yang terkini dan kadangkala jauh lebih murah daripada harga yang ada di pasaran.

Apa itu Drone?

Drone boleh dikatakan sebagai kenderaan tanpa pemandu ataupun Unman Aerial Vehicle (UAV) dengan pelbagai fungsi yang menarik. Ianya telah digunakan untuk pelbagai tujuan dan terkini, pihak Amazon menggunakan alat ini untuk menghantar parcel mereka kepada pelanggan. Juga, selain itu, ianya digunakan untuk menghantar ubat-ubatan dan sampel darah dari kawasan pedalaman.

Pihak GoPro, salah satu syarikat kamera aksi di dunia juga pernah mengeluarkan Drone Karma yang digunakan bersama dengan GoPro Hero 5. Tetapi, jenama dari GoPro Karma ini terpaksa ditarik balik atas sebab-sebab keselamatan.

Untuk pengguna di Malaysia pula, ramai yang menggunakan alat terbang tanpa pemandu ini untuk tujuan hobi mengambil gambar pemandangan daripada atas. Anda boleh lihat video di bawah ini;

Kalau anda memang seorang peminat gadjet dan pada masa yang sama suka mengambil gambar-gambar menarik, memang tidak salah untuk anda cuba dapatkan drone pilihan anda. Yang paling penting, gunakan drone itu sebaiknya.

Apa perkara yang anda perlu tahu apabile menggunakan alat ini di Malaysia?

Dari segi undang-undang, setakat ini tidak perlukan lesen untuk anda menggunakan drone. Tetapi apa yang perlu diingat adalah, jangan sesekali menerbangkan alat terbang tanpa pemandu ini di kawasan umum dan yang ke dua adalah, sentiasa memerhati alat anda anda dari jauh.

Untuk speasifikasi kamera pula, memang alat yang mahal menggunakan kamera yang berkapasiti tinggi, manakala pilihan yang murah pula menggunakan kamera yang mempunyai resolusi yang rendah. Untuk langkah yang lebih berbaloi, adalah lebih baik untuk anda menggunakan alat kawalan tanpa pemandu ini dan diletakkan sekali dengan kamera aksi seperti GoPro. Dengan itu pastinya, gambar yang anda ambil mempunyai resolusi yang lebih tinggi dan wide angle. Anda boleh lihat beberapa senarai GoPro Hero di SINI.

Inilah serba sedikit tentang apa yang anda perlu tahu apabila menggunakan quadcopter di Malaysia juga beberapa senarai pilihan yang berkualiti di Malaysia terbaik. Apapun, buatlah pilihan anda dan pilihlah yang terbaik yang anda mahukan.

Leave a Reply