57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

6 Pilihan Hard Disk Murah di Malaysia

Hard disk murah memang merupakan antara barangan yang dicari pada masa kini. Lebih-lebih lagi di dalam dunia data yang memang memerlukan kita untuk menyimpan pelbagai data diruang tambahan. Juga sebagai salah satu cara untuk back-up data-data yang kita ada. Pelbagai data-data seperti gambar, dan lain-lain boleh kita simpan di dalam hard disk murah sebagai ruangan tambahan.

Jadi, pada kali ini, saya nak berikan beberapa tips berkenaan dengan pemilihan hard disk terbaik berdasarkan kepada bajet anda. Jadi, artikel ini akan berikan beberapa info penting kepada anda untuk membuat pemilihan berdasarkan kepada hard disk yang anda inginkan. Apakah jenis-jenis hard disk yang ada di pasaran? Jenama Hard Disk yang bersesuaian dan juga tempat untuk anda mendapatkan hard disk sebegini dengan harga yang murah dan terbaik.

Apakah pilihan hard disk yang ada di pasaran

Kalau anda mencari hard disk sama ada untuk tujuan simpanan data ataupun untuk pembelian yang baru. Ada beberapa jenis hard disk dan ianya bergantung kepada apa yang anda inginkan.

Internal Hard Disk 3.5inch

Kalau anda mencari internal hard disk murah, memang banyak pilihan yang ada di pasaran. Internal hard disk ini adalah hard disk untuk desktop yang memberikan kapasiti besar untuk ruangan desktop. Sekarang ini sudah banyak hard disk seperti ini yang ada di pasaran, tetapi disebabkan oleh penurunan jualan desktop, trend penggunaan hard disk ini sudah mula menurun. Apapun, kalau memang anda mencari hard disk internal ini, boleh tengok harga yang anda inginkan di bawah;

1.  Internal hard Disk Terbaik dengan harga mampu beli
2. Antara alternatif Internal Hard Disk pilihan untuk anda

External Hard Disk Murah 2.5inch

Hard disk external ini masih lagi dicari oleh ramai orang dan merupakan antara produk yang kekal evergreen sehingga ke hari ini. Sama ada anda ingin menukar hard disk di dalam laptop anda atau ingin mencari external hard disk, pun tiada masalah. Antara jenama yang popular kalau anda cari external hard disk ini adalah Seagate dan Western Digital. Walaupun ada jenama lain, tetapi, 2 jenama ini adalah antara yang mendominasi pasaran hard disk global. Apapun, yang paling penting adalah, sebagai pengguna, anda mempunyai banyak kelebihan dalam memilih hard disk yang bersesuaian dengan apa yang anda inginkan.

Untuk memudahkan anda membuat pilihan, berikut adalah external hard disk yang anda boleh dapatkan di Lazada;

1. External Hard Disk Terbaik Seagate
2. Pilihan no 2 External hard disk jenama Western Digital- KLIK untuk info

Solid State Drive Murah

Ianya sedang meningkat naik kerana kelebihan dari segi kepantasan dan lain-lain. Makin banyak jenama terkenal di dunia yang sudah mula memberikan banyak informasi berkenaan dengan teknologi solid state drive ini. Bagi yang tidak banyak info berkenaan dengan solid state drive ini, boleh tengok video di bawah;

Buat masa ini, teknologi ini masih baru dan jika dibandingkan dengan kapasiti external hard disk, solid state masih kalah. Tetapi akan datang, tiada siapa dapat meramal apa yang akan terjadi. Apapun, kalau anda mencari Solid State Drive Murah yang ada di pasaran, boleh tengok beberapa pilihan kami di bawah;

1. Antara Pilihan SSD terbaik untuk teknologi terkini – KLIK untuk info
2. SSD alternatif daripada Samsung – KLIK untuk info

Banyak lagi pilihan yang anda anda dan sememangnya, pilihan di tangan anda. Yang paling penting adalah anda mendapatkan hard disk yang bersesuaian dengan apa yang anda inginkan.

Boleh tengok video dibawah berkenaan dengan Solid State Drive

Pembelian Hard Disk Murah Secara Online

Pembelian hard disk yang anda inginkan secara online lebih mudah kerana anda hanya perlu order dan barang akan sampai tidak lama selepas itu. Hanya tunggu dirumah untuk barang sampai. Lagipun, harga yang ada di kedai online seperti Lazada kadangkala jauh lebih murah berbanding dengan harga yang ada di pasaran. Ianya adalah antara alternatif terbaik kepada barangan yang anda beli.

Anda pun boleh lihat sendiri feedback dan rating daripada bekas pengguna. Dengan feedback dan rating tersebut membolehkan anda membuat pilihan sama ada pembelian daripada barang tersebut adalah berbaloi ataupun sebaliknya. Inilah serba sedikit info penting daripada laman web arenadigital.my untuk anda.

Leave a Reply