57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

3 Model dan Harga Asus Zenfone 3 Termurah

Asus menawarkan pilihan telefon berkualiti dan terbaik pada harga mampu beli. Antara pilihan telefon berkualiti darinya adalah model Zenfone dan juga model Zenpad. Kali ini, kami ingin berikan beberapa tips dan panduan harga Asus Zonfone 3 di Malaysia ini. Berbanding dengan model yang sebelumnya, Zenfone 3 datang dengan speasifikasi yang sangat luar biasa dan kena dengan harganya.

Antara ciri-ciri menarik yang ada pada model Zenfone 3 kali ini adalah fungsi cap jari yang ada. Apapun, pada kali ini, kami akan berikan beberapa info menarik dan terbaik untuk Zenfone ini dan berapa harga untuk model ini dengan harga yang terdapat di luar sana. Apapun, memang banyak pilihan terbaik untuk telefon ini dan pilihlah model terbaik yang anda mahukan.

Harga Peranti Asus Model Zenfone 3

Khusus kepada anda yang ingin tahu berapa harga peranti ini di pasaran sekarang. Memang tidak dinafikan, ada bermacam cara untuk tahu berapa harga peranti ini. Antaranya adalah dengan melihat kepada harga yang ada di kedai-kedai telefon berdekatan. Ini adalah antara cara mudah untuk tahu berapa harga peranti ini. Tetapi, tidak semua kedai menjual peranti ini dan anda perlu untuk pergi ke 2 atau 3 kedai untuk dapatkan peranti ini.

Cara yang lebih mudah adalah untuk cuba survey secara online. Memang ada banyak cara untuk survey harga peranti ini secara online dan salah satu tempat untuk survey smartphone ini adalah di Lazada. Berikut adalah antara beberapa pilihan kalau anda nak tahu harga dan speasifikasi terkini peranti Zenfone untuk versi ke 3.

1 Pilihan lain untuk model yang sama –  spec terbaik

2 Pilihan model Asus lain – KLIK Untuk dapatkan info lanjut

Yang di atas ini adalah antara beberapa pilihan telefon berkualiti daripada jenama ini. Banyak lagi pilihan terbaik dan berkualiti yang anda boleh dapatkan untuk model ini di pasaran. Yang paling penting adalah, anda memilih berdasarkan kepada speasifikasi dan harga peranti ini, yang manakah yang terbaik berdasarkan kepada apa yang anda inginkan.

Speasifikasi terbaik untuk Model Zenfone – 3

Asus untuk model ini datang dengan speasifikasi terbaik dan skrin 5.2 inch. FHD dengan resolusi 1920 x 1080. Skrin yang besar ini memang membolahkan anda melakukan banyak perkara dan pada masa yang sama membolehkan anda melakukan pelbagai tugasan. Ianya juga datang dengan processor lapan teras Snapdragon 625 membolehkan anda melakukan pelbagai tugasan pada masa yang sama.

Dari segi kapasiti RAM pula, ianya datang dengan fungsi 4GB Ram dan internal storage yang dimiliki adalah 64GB. Tidak terhad kepada ruangan kapasiti 64GB ini, anda masih boleh menambah Micro SD untuk menambah ruangan kapasiti dalaman peranti. Ruangan yang besar membolehkan anda melakukan pelbagai tugasan dan menambah banyak aplikasi di dalam peranti ini.

Untuk kamera pula, ianya datang dengan 16MP kamera belakang dan 8MP kamera depan. Ini membolahkan anda mengambil banyak gambar berkualiti dengan harga telefon serendah ini. Untuk kamera depan pula, 8MP adalah antara yang tinggi dan ini membolehkan anda mengambil gambar selfie ataupun suarfoto yang lebih cantik berbanding dengan telefon lain. Ianya juga mempunyai touch focus, auto focus dan lain-lain lagi membolehkan model ke 3 daripada Zenfone ini mmpunyai fungsi yang unik dan terbaik.

Untuk kapasiti bateri pula, ianya datang dengan 3000maH. Kapasiti bateri ini agak besar dan pada masa yang sama juga, anda boleh menambah ruangan kapasiti bateri ini dengan menggunakan power bank. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk telefon yang terbaik dan mampu beli.

Apa Alternatif Lain Zenfone 3 ini Jika Anda Mempunyai Bajet Lebih Kecil?

Jika bajet anda kecil, jangan risau banyak lagi pilihan lain yang anda boleh dapatkan di pasaran ataupun di Lazada. Mudah di Lazada ini kerana anda boleh membandingkan banyak jenis talifon dan speasifikasi hanya dalam satu laman.

Untuk jenama lain yang berkualiti dan murah berbanding dengan Asus ini, kami rekemen untuk anda lihat apa yang Xiaomi tawarkan. Xiaomi banyak mengeluarkan telefon berkualiti pada harga yang mampu beli dan merupakan antara pilihan yang baik jika anda mahukan telefon berkualiti pada harga mampu beli. Apapun, kalau anda tetap mahukan model ini, ianya adalah antara pilihan yang baik dan sangat berbaloi untuk anda dapatkan di pasaran.

Leave a Reply