57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Harga Bateri Iphone 5 – Beli Baru Atau Repair?

Anda merupakan seorang pengguna Iphone 5 dan merancang untuk menukar bateri kerana mempunyai masah dengan telefon anda? Iphone 5 meruapakan versi yang agak lama yang ada di pasaran dan merupakan antara telefon terbaik pada masanya. Kini, dengan kecanggihan teknologi yang ada, banyak pilihan yang ada sebagai alternatif kepada harga bateri iphone 5 ini.

Kali ini, kami ingin memberikan kepada anda beberapa alternatif terbaik dan berbaloi berkenaan dengan peranti popular dari Apple ini. Mungkin ada akan bertanya, antara Apple dan Android, mana lebih baik? Ianya bergantung, tetapi, kalau nak pilihan yang lebih murah dan berbaloi, memang android adalah yang kami rekemen untuk anda dapatkan.

Tanda-Tanda Awal Perlu Tukar Bateri

Berikut adalah antara tanda-tanda yang sering terjadi kalau sudah tiba masanya untuk menukar peranti yang baru. Antaranya adalah, ianya cepat panas dan apabila cas pun, bahagian bateri cepat sangat panas. Petanda lain adalah, bahagian bateri anda sudah gelembung menyebabkan bateri sudah tidak dapat berfungsi cepat baik. Walaupun dah cas penuh tetapi cepat sahaja habis walaupun guna tak sampai satu jam, kalau tanda-tanda ini jadi, memang sudah tiba masanya untuk tukar bateri yang baru, Atau antara pilihan yang lebih baik daripada tukar bateri adalah, tukar talifon terus.

Apa Nak Buat Bila Gejala ini Berlaku?

#1 Cari Kedai Telefon Berdekatan Dan Betulkan

Ini adalah cara yang biasa dilakukan iaitu cari kedai betulkan telefon berdekatan untuk betulkan ataupun tukar telefon yang baru. Bergantung kepada stok yang ada dan spare parts, sama ada ianya dapat dibetulkan ataupun sebaliknya. Saya pasti, memang akan ada kedai telefon yang berdekatan dengan rumah anda.

#2 Telefon Baru

Ini adalah antara cara lain untuk anda dapatkan telefon ini di pasaran. Antara pilihan telefon baru adalah Android ataupun Iphone, yang mana yang berbaloi? Kalau anda merupakan seorang pengguna tegar iPhone, memang iPhone adalah antara pilihan yang terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Apapun, sekarang ini memang banyak pilihan telefon baru pada harga yang terbaik dan sangat berbaloi daripada pelbagai jenama yang ada.

Hadirnya jenama dari China khususnya merancakkan lagi perang harga pelbagai jenama telefon yang ada di pasaran pada hari ini. Jenama-jenama ini memberikan pelbagai pilihan telefon berkuasa pada harga yang mampu beli antaranya adalah Xiaomi, Lenovo dan lain-lain lagi. Ini adalah antara jenama Android yang anda boleh pilih yang ada di Malaysia.

#3 Khusus Untuk Pengguna Tegar Iphone

Kalau anda memang inginkan iPhone dan tidak ingin menukar kepada jenama lain yang ada di pasaran, tidak perlu risau kerana sekarang ini banyak deal-deal terbaik untuk jenama iPhone ini. Antara yang anda boleh dapatkan adalah model Iphone 6 dan iPhone 7 yang sedang hangat di pasaran. Walaupun muncul model-model baru, model lama tetap mendapat perhatian dan masih ramai yang inginkan model yang lama ini kerana iPhone ini memang terkenal sebagai telefon berkualiti dan tahan lasak. Kalau nak kualiti tu, memang iPhone adalah antara pilihan yang ana.

Apapun, inilah 3 cara ataupun alternatif lain kalau anda mahukan bateri iPhone 5 ini di pasaran dan cara untuk betulkan. Apapun, kami tetap sarankan untuk anda dapatkan model terkini yang lebih stabil dan bagus. Kalau takutkan harga, jangan risau kerana anda boleh dapatkan banyak lagi pilihan Android yang ada pada harga terbaik dan mampu beli.

Leave a Reply