57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

3 Jenis & Harga External Hard Disk Malaysia

Memang ramai yang mencari harga external hard disk murah sekarang ini. External hard disk memang menjadi satu keperluan, dan lagi besar external hard disk ini, lagi baik dan bagus kerana boleh menyimpan banyak data. Data-data seperti movie, games, gambar dan kerja-kerja assigment semua boleh disimpan di dalam external hard disk. Kalau dapat external hard disk murah dan berkualti, memanglah berbaloi.

Artikel pada kali ini, kami ingin berikan beberapa rekemendasi terbaik berkenaan dengan harga external hard disk. Juga beberapa brand external hard disk terkenal yang ada di pasaran. Selain itu juga, ada beberapa tempat terbaik untuk anda dapatkan external hard disk ini pada harga yang terbaik dan berbaloi.

Beberapa Jenama Hard Disk External Malaysia di pasaran

Kalau jenama hard disk ini, memang ada beberapa jenama yang mendominasi pasaran. Lagipun, jenama yang bakal saya sebutkan ini adalah antara yang mendominasi pasran hard disk sama ada hard disk external ataupun internal hard disk. Kalau memang anda sudah berada didalam dunia teknilogi ini, pasti tidak akan asing lagi dengan 2 jenama ini.

Jenama Pertama Adalah Seagate

Seagate adalah jenama yang tidak asing lagi dalam arena hard disk global. Ianya pengeluar hard disk utama didunia dan pelbagai jenis hard disk berjenama seagate yang anda boleh dapatkan di pasaran termasuklah Malaysia. Dari segi kualiti juga memang tiada masalah kerana seagate memang sudah terkenal dengan pelbagai barangan hard disk sejak dahulu lagi. Kalau anda nakkan hard disk jenama Seagate, saya rekemen 2 jenis hard disk ini kepada anda;

1 External Hard Disk Seagate – Terbaik dan Terlaris
2 External Hard Disk dengan kapasiti Besar dari Seagate

Banyak lagi pilihan yang ada untuk jenama Seagate. Dari segi harga pun sangatlah berbaloi dan kualiti pun tiada masalah. Saya pernah gunakan hard disk Seagate ini dan memang saya anggap Seagate adalah pilihan pertama kalau anda gunakan hard disk.

Jenama Kedua Adalah Western Digital

Jenama kedua untuk external hard disk adalah Western Digital. Ianya memang pesaingan utama kepada Seagate. Produk Western Digital juga memfokuskan kepada dunia hard disk sama ada internal hard disk ataupun external hard disk. Cuma sekarang ini, Western Digital pun sudah mula mengorak langkah untuk membekalkan Solid State Drive. Kalau dari segi pilihan yang ada pun memang berbaloi dan banyak. Paling saya rekemen adalah 2 jenis hard disk ini;

1 Hard Disk External Jenama Western Digital 1TB – Terbaik di pasaran
2 External Hard Disk 2TB Western Digital murah- KLIK untuk tengok harga

Banyak lagi pilihan untuk External Hard Disk Western Digital yang ada di Lazada. Yang paling penting adalah, pembelian anda satu pembelain yang berbaloi dan anda berpuas hati dengan apa yang anda cari. Kalau tak mahu hard disk jenama Seagate, Western Digital pun antara hard disk yang saya rekemen. Memang terbaik dan puas hati.

Jenama Hard Disk Lain

Alternatif kepada jenama Seagte dan Western Digital pun ada kalau anda nakkan hard disk external yang berkualiti yang lain. Sejujurnya, kalau dari segi harga, tidaklah jauh beza antara jenama besar ini dengan jenama lain, apapun, pilihan ditangan anda. Kalau anda nakkan alternatif lain untuk hard disk yang anda mahukan, berikut adalah antara pilihan yang ada di Lazada untuk anda pilih.

1 Hard Disk Jenama Buffalo – Klik untuk info lanjut
2 Hard Disk Jenama Hitachi – Antara pilihan terbaik untuk anda

Tips Beli Hard Disk Berkualiti

Perkara pertama kalau nakkan hard disk yang berkualiti adalah bajet anda. Juga jenis hard disk yang anda mahukan sama ada internal ataupun external. Kalau boleh, beli berdasarkan kepada keperluan anda, dan kalau memang anda memerlukan ruangan storan data yang besar, memang berbaloi beli hard disk dengan kapasiti yang besar, kalau tidak, beli untuk ruangan yang kecil pun sudah memadai.

Jangan lupa untuk lihat review dan rating. Dapatkan barangan yang mempunyai rating dan review terbaik di Lazada. Ianya membolehkan anda untuk memilih yang terbaik dan mendaptkan barangan yang berkualiti.

Itulah serba sedikit informasi berkenaan dengan jenama hard disk dan pilihan yang ada di pasaran. Jangan lupa untuk memilih hard disk external murah dan terbaik berdasarkan kepada apa yang anda mahukan. Dengan itu, anda dapat yang terbaik untuk hard disk yang anda mahukan.

Leave a Reply