57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Harga iPhone 8 Plus Malaysia – Spec Paling Bagus

Apple mempunyai peminatnya yang tersendiri dan kali ini, kami membawakan review dan harga terkini iPhone 8 plus di Malaysia atau dikenali juga sebagai iPhone X. Apple sudahpun terkenal dengan peranti sebelum ini iaitu iPhone 6, model 7 dan terbaru ianya hadir dengan model keluaran 8 yang merupakan antara pilihan model terkini dengan pemprosesan yang lebih baik dan berkualti.

Peminat Apple tentu teruja dengan kehadiran model terbaru ini dan lebih menarik lagi, anda boleh mendapatkannya di Lazada pada harga yang terkini dan antara pilihan yang ada. Kepada peminat jenama ini, anda boleh dapatkan pada harga yang anda mahukan dan kalau anda memang mahukan peranti ini, jangan tunggu lagi dan jadilah yang terawal untuk anda dapatkan ini di pasaran.

Berapa Harga Model iPhone 8 ini

Untuk pengetahuan anda, harga peranti ini adalah dalam linkungan RM3000 hingga ke RM4000. Boleh dapatkan harga terkini di Lazada untuk anda dapatkan terkini di pasaran. Ianya dikeluarkan dalam 2 model pilihan iaitu, 8 dan 8 Plus. Pastinya, ianya hadir dengan kapasiti sama ada kamera dan lainnya yang lebih bagus daripada jenama sebelum ini iaitu versi 7 dan 7 Plus. Apapun, harga terkini, anda boleh dapatkan di sini.

>>Pilihan iPhone 8 – Tengok Pilihan dan Harga Terkini di SINI

>>Harga Iphone di SINI – Tengok Pilihan Mana Yang Sesuai

Ini adalah antara beberapa pilihan harga yang ada di pasaran buat masa ini. Anda boleh dapatkan pada harga yang anda inginkan. Kalau memang kena dengan bajet yang anda ada, boleh terus dapatkan pada harga yang anda mahukan, yang penting, ianya berbaloi dan antara pilihan terbaik untuk anda. Buat pilihan anda dan kalau anda rasakan ianya berbaloi, boleh terus dapatkan pada harga yang anda mahukan.

Kelebihan dan Kelemahan iPhone 8

Yang penting adalah speasifikasi model ini sama ada ianya berbaloi untuk anda ataupun sebaliknya. Yang paling menarik daripada model ini adalah, anda boleh melakukan pengecasan secara wireless. Ini adalah antara teknologi terbaru yang dikeluarkan daripada pihak Apple dan pastinya membuatkan anda teruja.

Sebagai info, kedua-dua peranti ini hadir dengan speasifikasi yang berbeza. Untuk model 8 Plus, ianya hadir dengan pilihan skrin 5.5 inch dengan resolusi 1080 x 1920 pixel. Memang besar dan antara pilihan skrin untuk kemgunaan smartphone sekarang ini. Untuk model 8 pula, ianya hadir dengan skrin 4.7 inch dengan resolusi skrin 750 x 1334 pixel. Kedua-dua peranti ini menyokong 3D Touch, Cinema Wide Color dan fungsi kalis air dan kalis debu. Ianya juga membawakan fungsi skrin OLED yang terbaru oleh Apple.

Apple 8 hadir dengan kapasiti kamera 12 MP dengan Aperature F1.8 OIS PDAF beserta dengan ramakan video 4K. Untuk 8 Plus, ianya hadir dengan fungsi tambahan sensor pada bahagian belakang bagi membolehkan ia melakukan 2x optical zoom. Boleh tengok info lanjut di video bawah;

Tidak lupa ianya hadir dengan pemprosesan A11 Bionic dengan fungsi 6 teras CPU. Apapun, terpulang kepada anda sama ada ianya berbaloi ataupun tidak.

Harga merupakan faktor yang perlu diambil kira dan ianya boleh dikatakan sebagai kekurangan produk kali ini. Memang anda mempunyai pilihan lain yang lebih berbaloi pada harga yang lebih murah, tetapi, kalau anda merupakan peminat Apple, tiada apa yang dapat mematahkan niat anda. Kala kena dengan bajet anda, boleh teruskan niat anda untuk membuat pembelian. Yang penting anda berpuas hati dengan produk ini dan antara pilihan terbaik untuk anda.

Apapun, jadilah yang terawal untuk anda mendapatkan produk ini. Ini adalah antara bebrapa tips yang anda boleh dapatkan untuk tahu harga peranti ini.

Leave a Reply