57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Harga iPhone X di Malaysia – Peranti Terbaik dari Apple

Peminat Apple ataupun iPhone mesti nak tahu berapa harga iphone X di Malaysia ini. Untuk pengetahuan anda, iPhone adalah antara peranti yang ditunggu-tunggu terutama kepada peminat iPhone. Kalau anda mempunyai iPhone yang lama dan ingin bertukar menggunakan fungsi yang lebih baik, ini adalah antara beberapa pilihan yang anda ada untuk anda dapatkan.

Ianya akan mula diperkenalkan di Malaysia bermula November 2017. Harga iPhone X di Malaysia juga anda boleh dapatkan sekitar waktu tersebut. Sudah pasti, banyak syarikat telekomunikasi yang akan menawarkan banyak pakej menarik berkenaan dengan peranti unik dari Apple ini, apapun, kalau anda nak tahu berapa harga terkini peranti ini, boleh tengok harga terkini ataupun survey dahulu di internet.

 

Berapa Harga iPhone X ini di Malaysia?

Sejujurnya, anda harus mengediakan RM4k sehingga ke RM5k untuk peranti ini. Kalau anda membeli secara ansuran, boleh gunakan kad kredit dahulu dan bayar beberapa kali selama beberapa bulan, itupun kalau memang anda berminat untuk dapatkan peranti ini. Untuk survey harga peranti ini di Malaysia, kami sangat rekemen untuk anda lihat sendiri harga smartphone ini di kedai-kedai online seperti Lazada.

Harga peranti ini memang berudah-ubah dan adalah lebih baik untuk anda lihat sendiri harga terkini di pasaran. Untuk memudahkan anda, berikut adalah beberapa harga terkini peranti ini yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang;

1 Pilihan Telefon iPhone X – Tengok Harga di SINI

2 Pilihan Smartphone Apple Lain – KLIK SINI Untuk Info

Lazada adalah tempat terbaik untuk anda lihat harga dan speasifikasi terkini peranti ini. Juga, anda boleh lihat komen-komen bekas pembeli yang sudah mendapatkan peranti ini sama ada berbaloi ataupun sebaliknya. Untuk pengetahuan anda, barangan yang ada di Lazada ini selalunya lebih murah sedikit berbanding dengan yang dijual di shopping mall, kalau memang anda berminat, boleh cuba dapatkan di pasaran sekarang.

Speasifikasi iPhone X – Kekurangan dan Kelemahan

Apa yang menarik berkenaan dengan iPhone X ini, tentu sekali skrin “full view” yang hadir bagi membolehkan anda melihat dengan lebih jelas. Juga dengan skrin 5.8 inch dan teknologi OLED untuk gambar yang lebih menarik dan lebih jitu.

Pihak Apple pada kali ini tidak menyertakan butang “home” pada peranti mereka sebaliknya hanya menggunakan butang gesture. Juga pengenalan pengimbas wajah bagi membolehkan anda untuk mengimbas wajah.

Pihak Apple juga menggunakan fungsi dwi kamera seperti yang ada pada Oppo F5 dan juga Huawei Mate 10. Kamera 12MP pada bahagian belakang dan juga lensa f1.8 dan f2.4 bagi membolehkan anda menangkap gambar dengan lebih jelas dan jitu.

Peranti ini juga hadir dengan Pemprosesan 6 Teras A11 Bionic bagi memudahkan untuk menjalankan aktiviti multi-tasking. Lebih menarik, rekaan pengecasan tanpa wayar dan kalis air yang ditawarkan pada kali ini. Untuk kapasiti bateri pula, ianya didatangkan dengan 2716 mAh yang merupakan antara pilihan bateri yang agak baik. Untuk info lain, kalau anda mahukan kapasiti bateri yang lebih besar, kami rekemen untuk anda lihat dahulu peranti Asus di SINI. Ianya menawarkan kapasiti paling besar setakat ini.

Nak info lebih lanjut, tengok dahulu video di bawah ini

Apapun, kalau iPhone merupakan peranti yang anda cari, boleh lihat apa yang peranti ini tawarkan untuk anda. Kalau memang anda mempunyai bajet, tiada masalah untuk dapatkan peranti ini. Kalau anda mempunyai bajet yang lebih kecil pun tiada masalah, banyak lagi peranti berkualiti khususnya daripada Huawei dan Oppo yang bagus untuk anda cuba.

Leave a Reply