57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

3 Harga laptop di Malaysia Terbaik Untuk Anda

Berapa harga laptop di Malaysia? memang ramai yang mencari laptop sekarang ini dan laptop merupakan satu keperluan terutama kepada student yang sedang belajar. Sama ada universiti awam ataupun swasta, memang laptop adalah item yang wajib ada. Juga kepada mereka yang sedang bekerja, memang laptop adalah barangan yang anda perlu gunakan setiap hari semasa bekerja untuk menyiapkan pelbagai tugasan.

Disebabkan ianya adalah satu keperluan, kami terpanggil untuk memberikan beberapa info penting berkenaan dengan laptop dan dengan ini, diharap dapat membantu anda membuat pilihan yang betul semasa membeli. Selain itu juga, kami akan mencadangkan jenama dan tempat terbaik bagi anda untuk mendapatkan laptop pada harga yang terbaik dan pastinya berbaloi. Yang untung adalah anda kerana banyak pilihan untuk memilih laptop yang terbaik.

Kena Tahu Bajet Harga dan Ciri-ciri laptop yang anda cari

Ianya penting untuk anda tahu bajet dan ciri-ciri laptop yang anda cari. Dengan ini, lebih mudah untuk anda membuat pilihan agar tidak membazir dan bersesuaian dengan apa yang anda inginkan. Kali ini, saya nak berikan beberapa jenis laptop berdasarkan kepada fungsi bagi membantu anda membuat pilihan.

Laptop entri level, bajet bawah rm1500

Laptop yang berada di bawah rm1500 adalah boleh dikatakan laptop entri level. Kalau nak ikutkan, anda masih boleh mendapatkan laptop pada harga yang lebih murah, tetapi kami tidak galakkan kerana laptop yang terlalu murah tidak mempunyai banyak fungsi. Antara laptop yang dibawah adalah RM1500 memang ada banyak pilihan.

Berikut adalah antara pilihan yang ada kalau anda mencari laptop dibawah RM1500

Dari segi speasifikasi pun tidak kurang hebatnya. Kalau anda tidak berhasrat untuk bermain games yang menelan grafik yang tinggi ataupun tidak berhasrat untuk menggunakan laptop ini untuk tujuan design atau edit video yang berat-berat, ini adalah pilihan yang terbaik. Kalau hanya sekadar gunakan laptop ini untuk internet ataupun menyiapkan assigment dalam Ms word ataupun Excel, ya, memang tiada masalah untuk anda gunakan laptop ini.

Saya paling rekemen Laptop ACER INI. Ianya berbaloi kalau anda inginkan laptop untuk entri lavel. Harga dan speasifikasi pun OK. Dilengkapi dengan precessor Core i3, hard disk kapasiti 1TB dan lain-lain lagi. Maklumat lanjut boleh klik link atas.

Laptop Intermidiate, bajet RM2000 ke bawah

Sebenarnya, banyak pilihan kalau anda tinggikan bajet anda untuk mendapatkan laptop pada harga yang tinggi sikit. Dengan bajet dibawah RM2000, anda boleh membeli laptop yang mempunyai speasifikasi yang lebih tinggi seperti kemampuan processor yang lebih tinggi dan mempunyai grafik card yang tersendiri. Tiada masalah kalau nak bermain games yang tidak terlalu tinggi dari segi grafik dan juga kalau nak design menggunakan Adobe Photoshop ke, memang tiada masalah. Berikut adalah laptop yang berharga di bawah RM2000 yang paling saya rekemen kepada anda;

Speasifikasi lebih bagus sedikit daripada laptop yang saya rekemen di atas dan kalau nak buat assigment ataupun kerja-kerja lain, memang tiada masalah kalau anda nak gunakan laptop ini. Kalau anda mencari laptop intermidiate ini, saya rekemen Lenovo INI. Harga dan speasifikasi pun terbaik. Dilengkapi dengan Processor core i5 juga 1TB hard disk. Antara pilihan terbaik.

Laptop Advance Harga dibawah RM3500

Kalau anda seorang yang kerap berman games, ya, anda memang memerlukan laptop yang berkapasiti tinggi. Tidak hanya gamers, kalau anda juga seorang yang designers ataupun software developer, laptop yang berkapasiti tinggi memang yang anda patut ada. Ada banyak jenis laptop seperti ini dipasaran dan berikut adalah latop yang kami rekemen kepada anda;

Core i5 processor adalah item yang wajib ada. Dengan ini, anda dapatlah membuat pelbagai fungsi menarik daripada laptop ini untuk tujuan anda mendapatkan yang terbaik. Kalau memang anda ada bajet sebanyak ini untuk laptop, memang alang-alang membeli laptop, beli je yang berkualiti dan tahan lama. Biar berbaloi.

Sebenarnya, banyak lagi pilihan untuk laptop yang ada di Lazada untuk anda dapatkan yang mana yang terbaik berdasarkan kepada apa yang anda inginkan. Ianya penting untuk anda tahu apa yang anda cari dan kemudian belilah yang berbaloi. Untuk laptop jenis ini, saya paling rekemen jenama HP INI. Meman terbaik dan kalau nakkan maklumat lanjut, boleh klik link di atas.

Pembelian Online Memang Berbaloi

Pembelian laptop secara online ini memang berbaloi dan adakalanya, dari segi harga jauh lebih murah daripada harga di pasaran. Selain itu juga, harga laptop di Malaysia yang anda dapatkan secara online ini membolehkan anda untuk menilai sama ada ianya berkualiti ataupun tidak dengan melihat kepada feedback. Ya, rating dan feedback adalah penting, jangan lupa untuk tengok rating dan feedback barangan yang anda mahukan sebelum membuat sebarang pembelian.

Inilah serba sedikit info berkenaan dengan laptop dari kami. Buat pilihan yang terbaik dan kalau anda sudah jumpa laptop yang anda mahukan, jangan tunggu lagi, terus buat pembelian.

Leave a Reply