57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Harga Oppo F5 Malaysia Murah – Survey Harga Termurah di SIni

Kepada peminat smartphone di Malaysia, memang ternanti-nanti gadjet terbaru keluaran terkini. Kali ini, kami ingin membawakan kepada anda harga Oppo F5 Malaysia yang anda boleh dapatkan pada harga terbaik. Kalau sekadar nak survey harga peranti F5 ini pun tiada masalah dan bandingkan dengan peranti lain yang ada di pasaran sekarang ini. Apapun, buat pilihan anda dan pilih yang terbaik.

Oppo merupakan antara gergasi telefon baru yang ada di Malaysia. Banyak keluaran telefon Oppo yang semakin mendapat tempat di Malaysia. Kali ini, kami ingin memberikan kepada anda, harga terkini dan ulasan berkenaan dengan Oppo F5 yang merupakan antara telefon yang memeberikan fokus kepada selfie. Ianya tergolong salam siri F sama seperti Peranti INI.

Apa Yang Anda Perlu Tahu

Kepada peminat salfie, ataupun memang rajin selfie dan selalu upload gambar di Instagram ataupun di Facebook, memang peranti ini adalah yang paling kami rekemen untuk anda gunakan. Ianya menampilkan kamera lebih besar dari sensornya pada bahagian hadapan dan pada bahagian belakang pula 16MP dengan bukaan f1.8. Kamera hadapan pula berkapasiti 20MP dengan bukaan f2.0 bagi menghasilkan gambar selfie yang lebih cantik dan menarik.

Apa yang unik pada peranti ini kali ini adalah fungsi Artificial Intelligence (kecerdasan buatan) untuk kamera dan sensor peranti ini. Paling menarik, ianya adalah teknologi yan terawal yang dibangunkan untuk peranti pintar dan peranti ini memang adalah antara yang terawal menggunakan teknologi ini. Melalui teknologi ini, ianya membolehkan untuk mengesan sehingga 200 titik yang menunjukkan ciri-ciri dan bentuk wajah seseorang. Daripadanya, ianya boleh menganalisa pelbagai maklumat seperti jantina, jenis muka, wajah bagi menghasilkan gambar yang terbaik dan cantik. Kualiti yang ada pun memang terjamin dan terbaik yang akan dihasilkan.

Dengan teknologi ini, jika yang mengambil gambar adalah perempuan, secara automatik kamera akan menghasilkan gambar yang mempunyai fungsi beautification dan kalau lelaki, akan nampak wajah yang lebih maskulin dan kelihatan lebih cantik dan menarik.

Harga Peranti Ini

Memang anda ingin tahu harga peranti ini di pasaran sekarang. Salah satu cara yang paling kami rekemen adalah untuk anda survey dulu. Paling mudah dan cepat untuk anda tahu berapa harga peranti ini adalah di kedai-kedai online di Lazada.

1) Peranti Original Oppo F5 – KLIK SINI Untuk Info Lanjut

2) Pilihan Lain F5 – Bermacam Pilihan Yang Ada

3) Pilihan Jenama Oppo Yang Lain – KLIK Sini Untuk Tengok Apa Yang Ada

Tidak terhad kepada ini, memang ada banyak lagi pilihan yang terbaik yang anda boleh dapatkan di kedai-kedai online terutamanya lazada. Harga permulaan peranti ini adalah RM12++ dan akan turun mengikut masa. Adalah lebih baik untuk anda survey sahaja yang ada di Lazada dan pastinya, harga yang ada di kedai online memang berbaloi. Apapun, buat perbandingan dulu dan kalau anda rasakan ianya sesuai, boleh cuba sendiri dan dapatkan.

Speasifikasi Kebaikan dan Kelemahan Oppo F5

Ianya hadir dengan skrin nirbingkai 6 inch dan merupakan antara skrin yang unik dan besar yang anda boleh dapat di pasaran sekarang. skrin bernisbah 18:9 dengan resolusi FHD+ iaitu 2160×1080.

Lainnya, Ianya menggunakan cip pemprosesan Media Tek Helio P23 Lapan Teras dengan 4GB RAM. Anda juga boleh menggunakan Micro SD untuk menambah storan yang sedia ada iaitu 32GB. Bateri yang hadir untuk peranti ini adalah 3200 mah dan merupakan antara pilihan kapasiti bateri yang baik untuk peranti pintar.

Apapun, jika memang anda mempunyai bajet dan inginkan peranti yang seperti ini, boleh cuba dapatkan di pasaran sekarang. Kami paling rekemen untuk anda lihat dan dapatkan di Lazaad.

Leave a Reply