57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

4 Harga Smartphone Murah Bawah Rm500

Ramai yang mencari harga smartphone murah dan khusus pada kali ini, arenadigital.my memberikan beberapa review berkenaan dengan beberapa smartphone murah yang anda boleh dapati pada harga bawah RM500. Ianya adalah smartphone mampu beli yang terbaik di pasaran dan pastinya, semua smartphone yang akan kami berikan review ini sangatlah berbaloi dengan harga dan mempunyai rating yang baik.

Smartphone merupakan satu keperluan sekarang ini seiring dengan perkembangan dunia teknologi dan data. Pakej-pakej data pun dah semakin murah kerana memang terdapat banyak permintaan dan juga persaingan daripada pelbagai syarikat yang menawarkan banyak pakej data sekarang ini. Harga smartphone pun semakin murah dan tidak lagi didominasi oleh syarikat tertentu. Jadi, pada artikel ini, smartphone apa yang tersenarai sebagai smartphone murah dan terbaik?

 

Apa smartphone murah bawah RM500

Kalau anda nakkan smartphone murah, saya paling rekemen untuk anda dapatkan di Lazada. Dari segi harga, ada beberapa smartphone yang dijual di Lazada yang jauh lebih murah daripada yang dijual di kedai-kedai biasa. Dan yang pasti adalah, harga yang ditawarkan pula sangatlah berpatutan dan berbaloi untuk anda dapatkan. Anda beli sahaja smartphone tersebut dan ianya akan terus sampai ke rumah, mudah dan menjimatkan masa.

Untuk smartphone murah, berikut adalah beberapa jenama smartphone murah yang ada di pasaran untuk anda pilih;

1 Smartphone Xiomi – 16GB Storage – 8mp back and 2mp front camera – 2200mah battery – KLIK untuk info lanjut dan harga terkini.
2 HTC Desire Smartphone – 16GB Storage – 13mp back and 5mp front camera- 2200mah battery – KLIK untuk dapatkan info lanjut dan harga terkini.
3 Phone Lenovo Vibe – 16GB Storage – 13mp back and 8mp front camera – 2700mah cattery – Smartphone paling berkuasa dengan harganya KLIK untuk info.
4 Smartphone Asus Zenphone – 16GB storage – 13mp back 5mp front camera – 2600mah bettery – KLIK untuk info lanjut dan harga terkini.

Maklumat lanjut berkenaan dengan Lenovo Vibe S1 Lite1 video, boleh tengok di bawah;

 

Terbaik kan, ketiga-tiga smartphone ini memang mempunyai speasifikasi yang menarik pada harga yang ditawarkan. Kalau anda mahukan smartphone yang lebih berkuasa, memang tiada masalah untuk anda dapatkan di Lazada. Apapun, smartphone ini mempunyai ketahanan bateri yang tinggi dan ruangan storan data yang agak besar. Kepada meraka yang sedang mencari smartphone murah itu, memanglah boleh konsider untuk dapatkan smartphone ini dipasaran.

Tidak terhad kepada yang murah, terdapat juga banyak jenama smartphone lain yang boleh dikategorikan dalam smartphone pertengahan. Iantu yang harganya RM800 hingga ke RM1000. Semuanya ada di lazada untuk anda pilih. Dan pastikan pilihan anda adalah pilihan yang berbaloi. Macam mana nak tahu pilihan yang anda buat adalah berbaloi ataupun tidak, boleh tengok feedback dan rating daripada bekas pembeli. Bekas pembeli akan berikan feedback yang sebaik mungkin untuk barangan yang dibeli. Dari situ, anda sudah mendapat banyak maklumat bekenaan dengan barangan yang anda ingin beli tersebut sama ada smartphone itu berbaloi ataupun tidak.

Beli smartphone biarlah berbaloi

Dengan bajet RM500, memang boleh dapat banyak pilihan harga smartphone murah di Malaysia. Nasihat saya, alang-alang beli smartphone ini, beli yang berbaloi dan tahan lama. Beli yang dalam range harga RM300 hingga ke RM500 untuk smartphone. Kalau boleh elakkan untuk dapatkan smartphone yang dibawah RM300. Banyak pengalaman saya apabila membeli yang terlalu murah, dari segi kualiti dan ketahanan tidaklah tahan lama.

Apapun terpulang kepada anda, kalau nak gunakan smartphone ini untuk jangka masa yang lama, belilah yang mahal sedikit asalkan ianya berbaloi.

Leave a Reply