57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

5 Kelebihan Iphone 7 Yang Unik dan Kekurangan

Sekarang ini memang produk Apple merupakan antara telefon pintar keluaran pasaran yang telah mendapat tempat dalam masyarakat. Antara produk yang dicari adalah iphone 7. Ianya datang dengan pelbagai fungsi yang menarik dan unik khusus kepada mereka yang mencari smartphone terbaru yang mampu mereka beli pada harga yang terbaik dan berbaloi. Justeru, ramai yang tanya, apa kelebihan iphone 7 ini yang tiada pada jenama lain seperti iphone 6 dan juga android?

Kali ini, kami akan cuba mengupas faktor unik yang ada pada produk ini. Tidak berhenti setakat itu sahaja, kami juga akan memberikan beberapa tips penting untuk anda dapatkan produk ini pada harga yang murah dan mudah. Yang penting adalah, apa yang anda dapatkan ini adalah antara pilihan yang terbaik dan berbaloi untuk anda cuba.

Tips Dapat Harga Runtuh

Sebelum kami pergi kepada kelebihan peranti ini, penting juga kalau anda boleh lihat dan survey harga terkini peranti ini di pasaran. Dari situ anda dah boleh tahu dan sudah boleh mengagak berapa harganya dan tidak terlalu terkejut nanti dengan harga yang ditawarkan. Sekarang semuanya mudah kerana anda sudah boleh membuat semakan harga peranti ini secara online sahaja.

Salah satu cara yang paling mudah dan murah adalah dengan melihat apa yang Lazada tawarkan. Untuk memudahkan anda, berikut adalaha antara beberapa pilihan harga peranti ini di Lazada;

1 KLIK Untuk Lihat Harga iPhone Terkini

2 KLIK untuk Alternatif harga lain

Memang banyak pilihan untuk anda pilih, kalau anda mempunyai bajet untuk beli peranti ini, tiada masalah, tetapi kalaupun anda mempunyai bajet untuk pilihan yang lebih murah, jangan risau kerana ada banyak pilihan yang anda boleh cari selain daripada iphone ataupun jenis yang terpakai pun ada banyak. Pilihlah berdasarkan kepada bajet dan speasifikasi yang anda inginkan.

Kelebihan Yang Ada Pada Iphone 7

Memang peranti ini mempunyai kelebihan yang unik dan terbaik. Untuk memudahkan anda,berikut adalah antara beberapa pilihan unik dan terbaik untuk peranti ini di pasaran.

#1 Skrin 5.5 Pilihan Terbaik

Model yang sebelum ini datang dengan pilihan skrin yang kecil dan untuk pilihan kali ini, ianya datang dengan pilihan skrin yang besar dan antara pilihan yang sangat berbaloi. 5.5 Inch merupakan pilihan yang bagus kalau anda mencari Iphone pada harga yang terbaik dan berbaloi. Boleh cuba sendiri sama ada berbaloi ataupun sebaliknya.

#2 Kamera Depan 7MP Berbaloi

7MP untuk kamera depan dan kamera belakang mempunyai speasifikasi 11 hingga 15 MP adalah antara gabungan yang baik. Anda boleh selfie dengan kamera depan dan pada bahagian belakang pula, anda boleh mengambil gambar yang lebih menarik dan unik. Ianya memang antara pilihan yang berbaloi untuk anda dapatkan pada harga unik dan terbaik.

#3 Kapasiti Bateri Yang Besar

Kapasiti bateri yang besar adalah keperluan, untuk 2900maH adalah satu kapasiti yang besar dan berbaloi untuk anda dapatkan. Kalau tak cukup, masih boleh tembah dengan power bank yang memang sudah ada banyak di pasaran sekarang ini. Ianya adalah pilihan yang terbaik dan berbaloi.

#4 Processor Dual Core 1.84 GHz

Processor pun memainkan peranan yang penting dalam pemilihan telefon pintar. Processor ini menjanjikan peranti anda untuk lebih multitasking dan mudah untuk melakukan pelbagai aktiviti menarik dan mudah. Ianya smooth tanpa sebarang gangguan.

#5 iOS 10

Antara faktor lain adalah menggunakna sistem operasi iOS 10. Ianya adalah pilihan yang baik dan dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri yang unik dan terbaik. Jarang ‘hang’ adalah antara pengalaman pengguna iPhone dan rata-rata memang mereka puas hati dengan pembelian ini.

Kekurangan

Antaranya adalah tiada LED Flash pada kamera depan. Mungkin pihak Apple boleh menambah feature ini pada keluaran mereka yang akan datang.

Inilah antara beberapa faktor unik berkenaan dengan Iphone 7. Kalau ini apa yang anda mahukan, boleh dapatkan di pasaran dengan harga yang unik dan berbaloi. Memang terbaik untuk anda perolehi.

Leave a Reply