57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Laptop Murah Malaysia Bawah RM2000

Ramai yang bertanya kepada kami secara personal sama ada melalui email ataupun melalui facebook berkenaan dengan jenama laptop murah Malaysia. Juga, dimana tempat terbaik untuk mendapatkan laptop tersebut pada harga diskaun serta pada masa yang sama memberikan kualiti dan harga yang menarik.

Kami terpanggil untuk memberikan beberapa rekemendasi laptop terbaik berdasarkan kepada harga dan jenama yang ada di pasaran. Juga, termpat terbaik untuk anda survey dan mendapatkan komputer riba tersebut dengan harga yang paling berbaloi dan terbaik. Dengan itu, barulah pembelian anda sesuatu pembelian yang berbaloi dan anda berpuas hati dengan apa yang anda dapat daripada harga yang anda berikan untuk sebuah komputer mudah alih.

Dimana nak dapatkan laptop terbaik dan terkini

Kalau anda mencari komputer riba berkualiti dan murah yang dibawah RM2000, memang banyak pilihan yang ada. Terutama kalau anda nakkan fungsi yang agak asas dan bukan seorang gamers ataupun designers. Kalau anda adalah gamers ataupun designers, anda perlu untuk ‘consider’ laptop dengan speasifikasi yang lebih tinggi dan pastinya harga lebih mahal. Apapun, pada kali ini, apa yang anda boleh dapatkan untuk laptop terbaik pada harga yang mampu beli?

Bergantung kepada apa yang anda mahukan, memang ada beberapa komputer riba yang memberikan harga terbaik berdasarkan kepada apa yang anda mahukan. Untuk laptop yang berharga RM2000 dan kebawah ini, biasanya dari segi fungsi tidaklah terlalu hebat tetapi memang banyak pilihan yang membolehkan anda mendapatkan fungsi yang terbaik.

Berikut adalah beberapa komputer ribayang paling kami rekemen kepada anda untuk anda dapatkan satu dengan bajet dibawah RM2000.

Laptop pertama adalah daripada jenama Acer ini.

Laptop Acer Aspire – KLIK untuk detail harga dan speasifikafi

Display : 14inch HD LED (display agak sederhana untuk 14inch)
Processor : Core i5
Hard Disk Storage : 1TB
Graphic Card : NVDIA GeForce 940 MX 2GB

Ini adalah antara yang kompetatif dan terkini di pasaran. Boleh check di atas untuk harga terkini komputer riba ini dipasaran. Memang antara rekemendasi terbaik untuk laptop yang dibawah RM2000. Mengikut pengalaman kami, servis untuk notebook acer adalah yang paling terbaik terutama kalau ada masalah dari segi kerosakan selepas warranty. Setakat ini, lnotebook acer memberikan after servis yang terbaik terutama kalau laptop anda bermasalah satu hari nanti.

Notebook Peribadi kedua adalah daripada jenama Lenovo

Laptop Jenama Lenovo – Klik untuk detal harga dan speasifikasi

Display : 14inch
Processor : Core i5
Hard Disk Storage : 1TB
Graphic Card : NVDIA GeForce 940 MX 2GB

Dari segi speasifikasi, memang tidak jauh beza dengan Acer di atas. Harga pun lebih kurang sama sahaja. Sejujurnya, kami lebih mencadangkan untuk anda mendapatkan komputer mudah alih acer di atas kerana mengikut pengalaman kami, laptop jenama Lenovo ini memang sukar untuk rosak tetapi after sales servis tidaklah sebagus acer. Ramai yang menghadapi masalah untuk jenama Lenovo untuk mendapatkan warranty.

Laptop ketiga adalah jenama HP

Laptop jenama HP – Boleh tengok harga untuk maklumat lanjut 

Display : 15.6inch (agar besar sikit)
Processor : Core i5
Hard Disk : 1TB
Graphic Card : AMD Radeon

Untuk laptop HP ini, harga pun tidak jauh beza dengan Lenovo dan Acer ini. Cuma skrin besar sedikit sahaja. After sales servis untuk lenovo ini lebih bagus sedikit daripada Lenovo. Apapun pilihan ditangan anda untuk mendapatkan apa yang anda mahukan.

Inilah 3 kompuer peribadi mudah alih yang anda boleh dapatkan di Lazada. Kalau nak ikutkan dari segi pilihan yang anda, lagi banyak pilihan yang anda boleh beli dengan harga laptop RM2000. Banyak lagi komputer riba murah Malaysia lain yang ada di Lazada ini, tetapi kalau boleh, elakkan daripada membeli komputer riba yang refurbish atau lain-lain. Lagipun memang pilihan ditangan anda untuk mendapatkan apa yang anda inginkan.

Beli Notebook Yang Berbaloi

Ya, belilah notebook yang berbaloi dan yang anda boleh gunakan untuk jangka masa yang lama. Bagi kami di arenadigital.my, ianya yang berharga RM2000 ini adalah yang terbaik dan antara laptop yang anda boleh gunakan untuk jangka masa yang lama. Dari segi speasifikasi pula, tidaklah terlalu hebat, tetapi bolehlah kalau nak melakukan perlbagai tugasan yang asas dan yang pasti, anda boleh gunakan sehingga 5 tahun atau lebih. Biar beli mahal sikit asalkan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

Begitulah antara serba sedikit info laptop daripada ArenaDigital.my. Teruskan bersama kami untuk lebih banyak info menarik dan terbaik.

Leave a Reply