57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Perbandingan antara Xbox One S, Xbox One dan Xbox 360

Xbox merupakan satu peranti popular terkini didunia. Produk keluaran daripada Microsoft ini mendapat sambutan yang menggalakkan walaupun daripada pengguna dari Malaysia. Khas untuk anda, kali ini, kami ingin membawakan beberapa informasi penting berkenaan dengan Xbox One S, Xbox One dan juga Xbox 360.

Dengan ini, anda dapat menentukan pilihan mana yang terbaik yang anda boleh dapatkan. Juga yang paling berbaloi dengan apa yang anda mahukan. Selain itu juga, tempat terbaik yang anda boleh pergi untuk dapatkan Xbox tersebut pada harga yang paling berbaloi dengan apa yang anda boleh beli.

Xbox 360 dan speasifikasi

Xbox 360 memang terkenal suatu ketika dahulu kerana speasifikasinya yang menarik. Xbox 360 ternyata lebih popular di Eropah berbanding dengan negara-negara lain dan memang ianya mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Kini, Microsoft telah mengumumkan penghentian jualan Xbox 360 dan memang tiada model baru untuk Xbox 360 yang akan dihasilkan.

>>KLIK Untuk info dan harga Xbox Terkini di Malaysia<<

Tetapi, anda masih boleh memperolehi Xbox 360 ini di beberapa tempat seperti di Lazada. Micrsoft turut menyediakan sokongan untuk Xbox 360 ini selagi diperlukan.

Xbox One

Xbox One mempunyai saiz yang lebih besar sedikit berbanding dengan Xbox 360, berikut adalah saiz Xbox One XXL 33.3cm wide, 27.4cm deep and 7.9cm tall. Untuk Xbox 360 pula adalah 27cm wide, 26cm deep and 7.5cm tall. Antara sebab Xbox One lebih besar sedikit berdanding dengan Xbox 360 yang merupakan model sebelumnya adalah untuk memberikan ruang supaya isu peranti cepat panas dapat diselesaikan. Ramai yang mengadu Xbox 360 milik mereka mempunyai isu cepat panas apabila bermain permainan untuk jangka masa yang lama.

Berbeza dengan Xbox One S yang mempunyai saiz 40% lebih kecil daripada Xbox One. Jadi, untuk anda yang mahukan saiz yang lebih kecil untuk Xbox anda, memang Xbox one adalah antara alternatif terbaik yang anda boleh dapatkan di lazada.

Xbox One vs Xbox 360 CPU dan RAM

Xbox 360 mempunyai ‘triple core’ 3.2 GHz processor manakala Xbox One mempunyai ‘eight-core’ processor. Sudah pasti dari segi performance, memang Xbox One jauh lebih baik berbanding dengan Xbox 360 ini.

Dari segi RAM pula, Xbox 360 mempunyai RAM 512 MB manakala Xbox One mempunyai RAM 8GM. Dan dari segi performance, memang Xbox One mempunyai kelebihan yang sangat ketara dan untuk anda yang sedang mencari info berkenaan dengan Xbox, ini adalah antara maklumat penting yang anda boleh dapatkan.

Xbox dan kebolehan lainnya

Microsft berusaha keras untuk menjadikan Xbox miliknya sebagai antara alatan yang boleh melakukan banyak perkara. Tidak hanya bermain game semata-mata, Xbox One mempunyai fungsi untuk anda melihat movie dan berbual menggunakan skype. Banyak game dan aplikasi yang anda boleh dapatkan daripada Xbox ini. Netflix, Amazon Prime Instant Video, BlinkBox Movies, Wuaki.tv, 4oD, Crackle, Demand 5, Eurosport, Machinima, Muzu TV, Now TV, TED, Twitch, dan Youtube. Disebabkan oleh Xbox ini menggunakan Windows sebagai operating sistemnya, jadi memang anda boleh menggunakan banyak app daripada operating sistemnya untuk Xbox One ini.

Harga Xbox One dan Xbox 360

Dari segi harga memang Xbox 360 memberikan harga yang lebih murah berbanding dengan Xbox one ini. Kalau anda nak tahu berapa harga terkini Xbox 360 dan Xbox One ini, boleh cuba dapatkan Di SINI.

Buat pilihan anda, yang manakah yang lebih berbaloi, pada kami, kalau anda sudah ada bajet yang mencukupi, Xbox One adalah yang terbaik untuk anda miliki kerana teknologinya yang terkini dan mempunyai banyak fungsi yang menarik yang anda boleh gunakan.

Leave a Reply