57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

4 Jenis Printer Murah dan Bagus

Setelah menggunakan pelbagai jenis printer, kali ini, kami ingin memberikan info berkenaan dengan alatan mencetak murah dan bagus yang ada di pasaran Malaysia. Sekarang ini, tidak susah untuk mendapatkan sebuah alat ini kerana sudah mempunyai banyak pilihan dan harga pun murah. Selain daripada pilihan yang ada di kedai-kedai berhampiran, turut dijual juga yang terdapat di kedai-kedai online yang sudah semakin banyak di internet.

Khusus untuk kali ini, kami ingin memberikan beberapa info penting berkenaan dengan printer berharga murah dan berkualiti di pasaran. Juga tempat terbaik yang anda boleh pergi untuk mendapatkan pelbagai jenis mesin pencetak ini pada harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran. Seterusnya terpulang kepada anda untuk membuat pemilihan ataupun sebaliknya.

Jenis-jenis mesin pencetak murah di Malaysia

Terus kepada pemilihan mesin pencetak murah dan bagus yang anda boleh dapatkan di pasaran. Kami akan bantu anda dan mencadangkan beberapa pilihan yang murah yang pastinya menjimatkan anda untuk jangka masa yang panjang. Kalau anda memang mencari yang murah, boleh tengok beberapa pilihan di bawah;

Jenama Hp pada harga permulaan – Sesuai untuk tujuan peribadi dan perniagaan kecil – KLIK Untuk harga terkini

Ianya memang murah, tetapi anda perlu refill apabila telah habis dan membeli catridge yang baru setiap kali dakwat habis. Kalau anda memang ‘heavy user, kos untuk tukar cartridge ini memang agak mahal. Apapun terpulang kepada anda, kalau anda bukan seorang yang heavy user, boleh dapatkan jenis yang ini dan tiada masalah.

Printer ke dua yang kami nak rekemen adalah yang mempunyai ink ataupun tank di luar. Boleh tengok jenis Epson di bawah ini.

KLIK Untuk info lanjut Jenama Epson build in Ink di luar – Harga terbaik dan berbaloi jangka masa panjang.

Harga printer jenis ini memang agak mahal sikit berbanding dengan jenama Hp yang saya rekeman di bahagian atas, tetapi yang membuatkan ianya jimat adalah ink di luar tersebut. Ink di luar ini membolehkan alatan ini menjimatkan kos ink kerana setiap botol ink yang dijual tidaklah mahal, biasanya RM10 sehingga ke RM20 untuk setiap ink yang dijual. Kalau anda tidak mahu dibebani dengan kos dakwat tiap-tiap bulan, memang ini adalah untuk anda.

Jangan silap, ianya bukan yang dimodifikasi, jenama Epson ini memang didatangkan dengan ink di luar dan membolehkan anda refill pada bila-bila masa. Menarik dan memudahkan kerja anda. Kami di ArenaDigital paling rekemen model yang ini untuk memudahkan anda membuat pilihan yang terbaik yang anda mahukan.

Jenis yang telah dimodifikasi dengan tank di luar

Printer ini memang mempunyai dakwat di luar, tetapi ianya telahpun dimodifikasi. Maksudnya, tiada warranty lagi daripada penjual yang menjual alat ini. Yang ada hanyalah warranty daripada kedai. Tetapi, dari segi harga dan penjimatan yang ditawarkan memanglah berbaloi untuk anda gunakan.

Boleh tengok yang kami maksudkan di SINI

Printer ini memang menjimatkan tetapi anda kena tanggung risiko yang ada. Kami lebih galakkan printer Epson yang memang tersedia dakwat diluar jika anda inginkan warranty daripada kedai untuk anda gunakan. Apapun, terpulang kepada untuk mahukan jenis yang bagaimana. Yang paling penting adalah, pembelian anda satu pembelain yang berbaloi dan terbaik yang anda boleh gunakan untuk jangka masa yang panjang.

Beli Yang Berbaloi

Memang anda mencari printer yang murah dan bagus, saya tahu, tetapi perlu juga untuk dapatkan penjimatan apabila menggunakan jenis ini agar ianya tahan dan boleh digunakan bertahun-tahun. Kami memang menggalakkan untuk ambil yang mempunyai ink di luar, tetapi, terpulang kepada anda untuk dapatkan mesin pencetak yang bagaimana yang anda mahukan.

Leave a Reply