57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Sjcam Malaysia – Kamera Aksi Murah Alternatif Terbaik GoPro

Hari ni kami nak berikan sedikit review berkenaan dengan SJCAM Malaysia dan apa pilihan yang ada. Apa itu Sjcam ini? Kalau nak ikutkan, jenama ini adalah salah satu kamera aksi terbaik dengan harga yang jauh lebih murah daripada kamera aksi GoPro. Ianya adalah salah satu pilihan terbaik kalau anda cari kamera aksi yang murah dan kena dengan bajet anda.

Apa itu kamera aksi? Kamera aksi adalah kamera lasak yang anda boleh gunakan untuk pelbagai aktiviti outdoor seperti mendaki hiking dan lain-lain. Kamera ini juga boleh mengambil gambar bawah air kerana ianya memang direka untuk tahan lasak dan mengamcam. Jadi, kalau anda adalah seorang yang suka kepada aktiviti seperti mendaki gunung, menyelam, berbasikal, dan lain-lain tu, bolehlah cuba dapatkan kamera aksi ini.

Kamera Aksi Sjcam – Apa pilihan yang ada?

Tentu anda tertanya-tanya tentang pilihan yang ada kalau anda inginkan kamera aksi daripada Sjcam ini. Kalau anda berminat nak tahu, berikut adalah antara beberapa kamera aksi yang anda boleh dapatkan di Lazada beserta dengan harganya;

1 Sjcam Terbaik – KLIK Untuk info dan detail spec

2 Antara Pilihan Kamera Aksi Murah dan Terbaik di Lazada – KLIK Untuk lihat spec dan harga terkini

3 Pilihan Sjcam Murah – KLIK Untuk harga terkiniĀ 

Kalau nak ikutkan, harga kamera aksi ini jauh lebih murah daripada harga yang ditawarkan GoPro di SINI. Harga memang murah dan dari segi kualiti pula memang tidak jauh beza dengan GoPro. Rekabentuk pun tidak jauh beza dan boleh dikatakan satu alternatif terbaik selain daripada GoPro.

Walaupun ianya adalah kamera aksi yang digunakan untuk aktiviti lasak, tetapi ramai sahaja yang membawa kamera ini untuk berselfie di tempat-tempat awam. Sebab kamera ini pun sangat ringan dan sangat mudah untuk dibawa kemana-mana, jadi memang tidak hairan ramai yang mula menggunakan kamera ini.

Tempat Nak Beli Kamera ini

Kalau anda nak beli Sjcam ini, memang tidak dinafikan yang ada banyak kedai-kedai yang menjual jenama ini seperti di instagram ataupun di facebook. Ini kerana, tidak banyak yang menjual kamera ini kalau anda cari di kedai-kedai kamera berdekatan. Pilihan online adalah lebih baik dan berbaloi.

Berbanding dengan laman di Facebook ataupun instagram, kami lebih mempercayai Lazada kerana anda dilindungi Lazada sendiri jika mendapat barangan yang rosak dan tidak berkualit. Lagipun adakah anda benar-benar percaya dengan penjual di Facebook ataupun instagram yang menjual pelbagai barangan lain di sana. Kalau anda memang percaya tidak mengapa, tetapi saya lebih sarankan untuk anda cuba lihat-lihat di lazada.

Sudah tentu lazada ingin menjaga nama baik mereka dalam arena ecommerce di Malaysia ini. Apapun pilihan ditangan anda dan lagi satu, harga yang ada di Lazada ini pun boleh dikatakan lebih murah daripada harga pasaran.

Sjcam ada wifi

Model baru dan terkini untuk kamera aksi ini sudahpun mempunyai wifi tidak seperti model yang sebelumnya. Fungsi wifi ini bukan untuk internet, tetapi memudahkan anda untuk transfer gambar ataupun video daripada GoPro terus ke smartphone ataupun laptop anda. Walaupun ada fungsi wifi, harganya tetap terbaik dan mampu beli, sangat digalakkan untuk anda cuba dahulu Sjcam ini sebelum mencuba GoPro.

Jom Tengok Speasifikasi Alat ini

Boleh download app android di SINI

Kamera yang ada untuk jenama ini memang tidak jauh beza dengan GoPro dan pada harga yang lebih murah. Anda boleh tengok sendiri kualiti gambar GoPro dan Sjcam, kalau berbaloi memang anda boleh dapatkan satu di pasaran.

Leave a Reply