57b28b9298e84273ae710e909df85ae7

Review Xiaomi Redmi Note 3 Malaysia Murah

Tentu ramai yang ingin tahu lebih lanjut berkenaan dengan Xiaomi Redmi Note 3 Malaysia yang merupakan satu peranti mampu beli di pasaran sekarang ini. Bagi peminat dunia smartphone, kedatangan Xiaomi ke Malaysia mengubah landskap arena smartphone kerana mereka menawarkan peranti hebat pada harga yang mampu beli.

Kali ini Xiaomi hadir dengan peranti Redmi Note 3 yang merupakan penambah baikan daripada Redmi Note 2. Kali ini, kami nak berikan sedikit ulasan berkenaan dengan Redmi Note 3 serta harga terkini jika anda berminat unutk mendapatkan peranti berkualiti dari China ini di pasaran.

Harga Terkini Redmi Note 3 di pasaran

Sebelum kami bercerita lebih detail berkenaan dengan Note 3 ini, kami ingin membawakan harga terkini peranti ini. Peranti ini boleh didapati di kedai-kedai online dengan harga yang amat berpatutan. Untuk maklumat lanjut, boleh dapatkan info di bawah;

1 Model Redmi Note-3 – Smartphone Berkualiti Mampu Milik – KLIK Unutk info

2 Redmi Model Note 3 – KLIK untuk alternatif murah terbaik

Selain daripada Redmi Note 3 ini, banyak lagi peranti mampu beli Xiaomi lain yang anda boleh dapatkan di pasaran. Untuk melihat harga terkini dan jika anda ingin survey harga Xiaomi ini, kami lebih sarankan anda buat survey di Lazada kerana harga yang ditawarkan di Lazada memang terkini. Kalau anda buat survey, kadangkala jauh lebih murah daripada harga yang terdapat di kedai-kedai.

Review Note 3 Murah di Malaysia

Note-3 hadir dengan speasifikasi 5.5 inch ngan resolusi 1080P. Ianya masih mengekalkan saiz Redmi Note 2. Tetapi, yang lebih penting daripada itu adalah, beberapa penambahbaikan yang dibuat kali ini terutama dalam aspek ‘hardware’ peranti ini.

Keseluruhan body Redmi Note 3 adalah logam dan menggunakan pemprosesan Snapdragon 650 6 teras. Walaupun ianya 6 teras, tetapi ianya jauh lebih menjimatkan berbanding dengan model yang sebelumnya.

Model Note 3 hadir dengan RAM 3 GB dan muatan dalaman sebesar 32GB. Pengguna masih boleh menggunakan micro SD untuk menambah rangan kapasiti data sebanyak 128GB. Boleh lihat SINI untuk pilihan Micro SD terbaik. Kamera untuk Redmi Note 3 kali ini hadir dengan 16 Mega Pixel dan kamera hadarapn 5MP. Sekaligus membolehkan anda mengambil gambar pada resulusi yang sangat bagus dan berkualiti.

Penambah baikan lain adalah, bateri untuk model daripada China ini hadir dengan kapasiti 4000mah yang merupakan kapasiti lebih besar daripada Redmo Note 2. Penambahbaikan ini yang ditunggu-tunggu kerana ramai yang ingin melihat adanya penambahbaikan dari segi storan bateri yang lebih baik daripada model yang sebelumnya.

Dari segi harga pula tidak banyak beza dengan model yang sebelumnya dan bagi kami, ianya adalah antara pilihan yang sangat berbaloi kepada mereka yang inginkan phablet murah pada harga yang mampu beli. Walaupun banyak lagi alternatif lain yang ada di luar sana, Phablet Xiaomi ini boleh dikatakan antara yang berbaloi untuk dimiliki disebabkan oleh spesifikasinya yang terbaik dan harganya yang murah.

Adakah Berbaloi Memiliki Note-3 ini?

Peranti Mi Malaysia ini adalah antara peranti yang paling mendapat sambutan dan paling berbaloi untuk setiap ringgit yang di laburkan. Kalau kena dengan bajet anda, kami galakkan anda untuk mendapatkan model ini.

Salah satu antara pilihan berkualiti untuk telefon pintar murah dan berkualiti. Kalau memang anda mempunyai bajet untuk peranti ini, boleh cuba dapatkan satu di pasaran.

Artikel Berkaitan :

  1. Pilihan smartphone Xiaomi Murah Lain

Leave a Reply